0
1
σχόλια
228
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο αγαπημένος μουσικός βαρέθηκε την εμπορική πλευρά της δισκογραφίας και μας χαρίζει τις μελωδίες του

DOC TV
10 Νοεμβρίου 2015
Ο Ross Daly γεννήθηκε στη Βρετανία από Ιρλανδούς γονείς αλλά μένει στην Κρήτη εδώ και 35 χρόνια. Τις τελευταίες δεκαετίες μελετάει και διδάσκει την κρητική μουσική παράδοση ενώ έχει ιδρύσει και το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος, με σκοπό τη συλλογή, τη διάσωση και την προβολή παραδοσιακών μουσικών οργάνων από όλο τον κόσμο.

Ανάμεσα σε όλα αυτά, ο αγαπημένος λυράρης αποφάσισε ότι σιχάθηκε τις εμπορικές συναλλαγές των δισκογραφικών και μιας και η θέλησή του να μοιράζεται τις μελωδίες του παραμένει αμείωτη και πολύ πιο σημαντική από το κέρδος, προσφέρει για δωρεάν κατέβασμα τη μουσική του. Στον λογαριασμό του στο facebook εξηγεί τους λόγους:

«Από σήμερα, όποιος θέλει μπορεί να κατεβάσει από το Eshop του site μου ό,τι θέλει από όλη τη δισκογραφία μου εντελώς δωρεάν (εκτός από την τελευταία μου έκδοση The Other Side, που διατίθεται από το site CDBaby). Πήρα την απόφαση αυτή γιατί θέλω να έχουν όλοι όσοι θέλουν άμεση πρόσβαση στη μουσική μου, χωρίς καθόλου να μπαίνουν στη μέση τα οικονομικά. Έχω σιχαθεί, μετά από τόσα χρόνια, την όλη εμπορική πλευρά της δισκογραφίας, αλλά εξακολουθώ να αγαπάω το αντικείμενο και να θέλω να το μοιραστώ με τους άλλους ανθρώπου. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσω να συνεχίζω να χαίρομαι τη δισκογραφία και αυτό έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία για μένα από τα όποια χρήματα».
 
εμφάνιση σχολίων