1
1
σχόλια
217
λέξεις

Ο Δημήτρης Καραντζάς ανεβάζει Πίντερ στο Θέατρο Ροές. Τον συναντήσαμε στις πρόβες

DOC TV
28 Οκτωβρίου 2015
Γνωρίσαμε τον Δημήτρη Καραντζά με την πολυσυζητημένη παράσταση «Ο Κυκλισμός του Τετραγώνου». Ο Δημήτρης Δημητριάδης εμπιστεύτηκε στον νέο σκηνοθέτη το έργο, στο πλαίσιο του μεγάλου αφιερώματος της Στέγης στον Έλληνα συγγραφέα. Η παράσταση ταξίδεψε στο εξωτερικό ενώ ακολούθησε η «Ελένη» του Ευριπίδη στην Επίδαυρο.

Η Τέφρα και σκιά του Χάρολντ Πίντερ που ανεβαίνει αυτές τις μέρες στο Θέατρο Ροές αποτελεί μια κρυπτογραφημένη παραβολή για την αποδοχή της βίας, την υπακοή στη δύναμη εκείνου που την ασκεί και την ατομική ευθύνη εκείνου που συναινεί. Μιλάει για το πώς μπορούμε να συνεχίζουμε να ζούμε σε ένα κόσμο όπου συντελούνται φρικτά γεγονότα, μιλάει για το πώς μπορούμε να συνεχίζουμε να ζούμε παγιδευμένοι ανάμεσα στο παρελθόν και την ιστορία.

Δυο ηθοποιοί-αφηγητές (Χρήστος Λούλης, Εύη Σαουλίδου) που κατοικούν σε έναν τόπο φαινομενικά ασφαλή, σταδιακά αυτό-εγκλωβίζονται, ανασύροντας μνήμες οδυνηρών γεγονότων. Η παράσταση επιχειρεί να αναδείξει τη δραματουργία του Χάρολντ Πίντερ. Συναντήσαμε το Δημήτρη Καραντζά στις πρόβες της παράστασης.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη, Σκηνικά-κοστούμια: Ιώαννα Τσάμη, Κίνηση: Σταυρούλα Σιάμου, Ηχητική δραματουργία: Ανρί Κεργκομάρ, Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου, Βοηθός σκηνοθέτη: Ελίνα Ρίζου,

Ερμηνευτές: Χρήστος Λούλης, Εύη Σαουλίδου.


 
Info: Δημήτρης Καραντζάς - Τέφρα και σκιά του Χάρολντ Πίντερ, 26 Οκτωβρίου 2015-23 Φεβρουάριου 2016, Δευτέρα & Τρίτη 21:00. Θέατρο Ροές Ιάκχου 16, Γκάζι, τηλ. 210 3474312. Εισιτήρια από 10-14 ευρώ.
 
εμφάνιση σχολίων