0
18
σχόλια
238
λέξεις
VISUALISM

Από την Audrey Hepburn μέχρι τη Lady Gaga. Ένας φωτογράφος για 25 χρόνια κυνηγούσε διασημότητες

DOC TV
23 Οκτωβρίου 2015
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση


O Ρίτσαρντ και οι Διάσημοι. Αυτό είναι το όνομα του project του Αυστραλού φωτογράφου Richard Simpkin, που έφηβος ακόμα, το 1989, ξεκίνησε να απαθανατίζει τον εαυτό του σε τυχαία ή προγραμματισμένα ενσταντανέ με διάσημες προσωπικότητες από τον κινηματογράφο, τη μουσική, αλλά και τη διεθνή πολιτική σκηνή.

Το project, το οποίο περιλαμβάνει προσωπικότητες, καλλιτέχνες και διασημότητες, από τον Νέλσον Μαντέλα και τον Δαλάι Λάμα μέχρι τον Αλ Πατσίνο είναι ουσιαστικά ένα φωτο-ημερολόγιο.

Η αρχή έγινε όταν η μητέρα του τον έβγαλε μια φωτογραφία με τον Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ μετά από μια εμφάνιση του τελευταίου στο Σίδνευ. Το 2013 και αφού ο Ρίτσαρντ είχε περάσει σχεδόν 25 χρόνια συλλέγοντας φωτογραφίες, αποφάσισε να κλείσει τον κύκλο του project καθώς, όπως λέει ο ίδιος,
«έχασε ένα κομμάτι της γοητείας του». Εκεί που κάποτε αναζητούσε διασημότητες που αγαπούσε, τελικά άρχισε να προσπαθεί να βρει ονόματα δημοφιλή για τους άλλους. Επίσης η αίσθηση της εμφάνισης της φωτογραφίας και τοποθέτησής της σε ένα άλμπουμ το 1989 δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή εμπειρία των social media.

Όπως και να 'χει, κάτι που δεν ξεκίνησε ως καλλιτεχνικό εγχείρημα, έγινε η αποτύπωση της διαδρομής ενηλικίωσης ενός καλλιτέχνη, και ίσως συμπτωματικά και μιας εντύπωσης του πως αλλάζουν τα είδωλα και οι προσωπικότητες των δεκαετιών. Από την Audrey μέχρι τη Lady Gaga το χάσμα μοιάζει με βάραθρο.
 
εμφάνιση σχολίων