3
1
σχόλια
420
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ακούστε τις νέες κυκλοφορίες στην playlist της εβδομάδας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ [email protected]
24 Οκτωβρίου 2015
Αυτήν την εβδομάδα ακούμε: John Grant. Cayetano. Emancipator. KAYTRANADA. Roots Manuna. Flying Lotus. Jeff Mills
playlistCayetano - The Right Time, #album: Ο Γιώργος Μπρατάνης έχει καταφέρει να αναδειχτεί ως ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους Έλληνες καλλιτέχνες στο εξωτερικό στην σκηνή της electronica/trip-hop. To νέο του album χωρίζεται σε δύο μέρη, το πρώτο είναι uptempo/funky με τα φωνητικά του George Perin να πλαισιώνουν το groove. Tο άλλο μισό προσφέρει ένα soundtrack από instrumentals που μας κάνουν να ονειρευόμαστε ταξιδεύοντας -από cinematique έως chillstep ηχοτοπία.

John Grant - Grey Tickles, Black Pressure, #album: Ο πρώην τραγουδιστής των The Czars καινοτομεί και δημιουργεί αντισυμβατική μουσική. Στιχουργικά χρησιμοποιεί έξυπνα το μαύρο χιούμορ του ενώ σε άλλες στιγμές με το βαρύτονο ύφος του μας μιλάει με αποσπάσματα από την Επιστολή προς Κορινθίους. Η μουσική του κινείται μεταξύ ορχηστρικής pop και electro με την παράγωγη να επιμελείται ο John Congleton (St Vincent). Αξίζει να αναφέρουμε ότι φωνητικά guest κάνουν η μεγάλη Tracy Thorn (Everything but the Girl) και η Amanda Palmer.Emancipator - Seven Seas, #album: O Douglas Appling έχει την ικανότητα να σε μεταφέρει από τη μεσόγειο στην μέση ανατολή και από τον οργανικό στον down-tempo ψηφιακό ήχο track by track. Αυτό κάνει και τώρα προσθέτοντας πιάνο και κιθάρα δίπλα στο βιολί του Ilya Goldberg. Θα εμφανιστούν στις αρχές Μαρτίου στο SIX D.O.G.S.

KAYTRANADA - 8 New Tracks, #download: To να μοιράσει κάποιος τη μουσική αργά το βράδυ στο soundcloud δεν είναι κάτι καινούργιο. Άλλα όταν ένας από τους πιο hot παραγώγους χαρίσει μεσώ του λογαριασμού του οκτώ καινούργια tracks είναι μεγάλη έκπληξη. Το μουσικό πουγκί έχει από edit στο Oh My God των A Tribe Called Quest μέχρι nu-disco και downtempo. Μπορείτε να τα κατεβάσετε από εδώ.

Roots Manuna - Bleeds, #album: Το πιο μικρό σε διάρκεια album είναι ίσως και το πιο ολοκληρωμένο για τον Rodney Smith, αφού δεν χρειάζεται να είσαι φαν της αγγλικής hip-hop για να μπορέσεις να το ακούσεις ολόκληρο. Τα highlights της κυκλοφορίας είναι ο τεχνικός θόρυβος του Four Tet στο Facety 2:11 άλλα και η soul υπόσταση στο Don't Breathe Out. Η κυκλοφορία αναμένεται στις 30/10 από την Big Dada Sound θυγατρική της Ninja Tune.

Άλλες κυκλοφορίες που αξίζουν την προσοχή μας: O Flying Lotus φτιάχνει τους WOKE μαζί με Shabazz Palaces/Thundercat και ακούμε το The Lavish Moments of Light Looking | O Jeff Mills επιστρέφει με το Exhibitionist 2 δίνοντας μας την δυνατότητα  να δούμε και να ακούσουμε πώς τζαμάρει στο στούντιο αλλά και πως χρησιμοποιεί σαν όργανο το ιστορικό drum machine της Roland 909.


 
εμφάνιση σχολίων