0
1
σχόλια
166
λέξεις
ΖΗΝ

Το «ίαμα» κυκλοφορεί στα φαρμακεία στις 9 Νοεμβρίου

DOC TV
22 Οκτωβρίου 2015
Το «ίαμα» φτιάχτηκε από ελαιόλαδο και αρωματικά φυτά της Κρήτης. Στις 9 Νοεμβρίου θα γίνει η επίσημη πρώτη παρουσίαση του σκευάσματος «βιολογικής ασπιρίνης» από ελαιόλαδο και αρωματικά φυτά, ανακοίνωσε ο καθηγητής Πειραματικής Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Ηλίας Καστανάς, κατά τη διάρκεια συνεδρίου για το ελαιόλαδο που πραγματοποιήθηκε στην Κριτσά Λασιθίου.

Την ίδια μέρα το σκεύασμα θα κυκλοφορήσει στα φαρμακεία της Κρήτης, ενώ δύο μέρες αργότερα το φάρμακο θα τοποθετηθεί σε όλα τα φαρμακεία της Ελλάδας, σε τιμή προσιτή στους καταναλωτές.

Το σκεύασμα θα ονομαστεί «κρητικό ίαμα» ενώ υπεύθυνη εταιρεία για την εμπορική εκμετάλλευση και τη διανομή του σε φαρμακεία είναι η εταιρεία Galenica. Αν και βοηθά στην αντιμετώπιση λοιμώξεων από ιούς και είναι πιθανό να λάβει έγκριση για να πωλείται και ως φάρμακο, το προϊόν θεωρείται διατροφολογικό συμπλήρωμα: «Δε δίνεται για μία πάθηση, δίνεται για ενίσχυση του οργανισμού, για την άμυνά του».

Ανακοινώθηκε επίσης ότι γίνονται έρευνες για να κυκλοφορήσει ένα ακόμα φάρμακο, από ελαιόλαδο και αρωματικά φυτά, κατά της χοληστερίνης.
 
εμφάνιση σχολίων