1
1
σχόλια
642
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ

Λίγο πριν να εμφανιστούν στο αθηναϊκό Let Me Know Fest κυκλοφορούν νέο δίσκο και φτιάχνουν βαλίτσες για μια περιοδεία με 30 στάσεις στην Αμερική

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ [email protected]
7 Οκτωβρίου 2015
Ενώ πολλοί πίστευαν ότι οι Keep Shelly in Athens θα διαλυθούν, εσείς συνεχίζετε δυναμικά και κυκλοφορείτε το καινούργιο album μέσα στον Οκτώβριο. Άλλαξε κάτι στους KSiA; Πράγματι έγιναν κάποιες αλλαγές τον προηγούμενο χρόνο. Αλλάξαμε τραγουδίστρια, label, έχουμε πλέον κάποιους νέους συνεργάτες και επιτέλους κυκλοφορούμε το δεύτερο LP μας στις 16 Οκτωβρίου και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό.

Μεγάλα μουσικά site αναφέρονται στους KSiA με εξαιρετικές κριτικές. Πιστεύετε ότι ο Ελληνικός τύπος ανταποκρίνεται το ίδιο θετικά; Η αντιμετώπιση από τα ξένα μουσικά μέσα είναι πράγματι πολύ θετική για εμάς, με την ύπαρξη φυσικά και κάποιων εξαιρέσεων. Όμως ξεκινώντας από το μηδέν το 2010 δεν είχαμε ιδέα ότι θα υπήρχε αυτή η ανταπόκριση από media και ανθρώπους που δεν μας είχαν ακούσει ή δει ποτέ ως τότε.

Όσον αφορά την Ελλάδα θα λέγαμε ότι από τους απλούς ακροατές που μας έχουν ανακαλύψει, έχουμε λάβει πολύ καλό feedback και υποστήριξη (και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι' αυτό) ενώ από τους πιο «εξειδικευμένους» των μουσικών -και όχι μόνο- μέσων η αντιμετώπιση στην αρχή, από όταν δηλαδή μας έμαθαν από τα ξένα μέσα, αλλά και μέχρι σήμερα είναι μάλλον μέτρια στην πλειοψηφία τους με κάποιες όμως ευχάριστες -για εμάς- εξαιρέσεις όπως για παράδειγμα του DOCTV.GR και λίγες ακόμα. Είχαμε γνώση φυσικά του ποια είναι η κατάσταση στα εγχώρια μέσα και πριν από τους KSiA και έτσι ήμασταν προετοιμασμένοι ψυχολογικά.



Το διαδίκτυο είναι το κλειδί; Είναι σημαντικό να πούμε για όσους μας διαβάζουν και ίσως ξεκινούν τώρα τα μουσικό τους ταξίδι, είτε μόνοι τους είτε με κάποια μπάντα της ευρύτερης αγγλόφωνης σκηνής, χωρίς να έχουν γνωριμίες ή φίλους στα εγχώρια μέσα, να τους πούμε να μην αποθαρρύνονται από την εγχώρια κατάσταση και να στέλνουν την δουλειά τους σε μουσικά μέσα (blogs, sites, labels κλπ.) κυρίως του εξωτερικού εφόσον πρόκειται για αγγλόφωνους. Και λέμε κυρίως του εξωτερικού γιατί η μεγάλη μερίδα των ακροατών της συγκεκριμένης μουσικής βρίσκεται εκτός των συνόρων αλλά και γιατί πιστεύουμε πως αν έχεις κάτι ενδιαφέρον να δείξεις, εκεί, θα βρεις το δρόμο σου χωρίς να χρειάζεται να έχεις κατάλληλες γνωριμίες, φιλίες ή οτιδήποτε άλλο εκτός της ίδιας της μουσικής σου.

Με πολλή χαρά επίσης βλέπουμε τον τελευταίο καιρό καλλιτέχνες της αγγλόφωνης κατά βάση σκηνής, που δραστηριοποιούνται καιρό, πολλοί από αυτούς εντός Ελλάδας, να συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα προώθησης της δουλειάς τους εκτός συνόρων και να φιλοξενούνται και αυτοί πλέον σε πολύ σημαντικά ξένα μουσικά μέσα, όπου πριν δεν υπήρχε καμία αναφορά σε σύγχρονους Έλληνες δημιουργούς. Αυτό είναι μια υπέροχη εξέλιξη και έχουμε την αίσθηση ότι κάναμε τυχερό ποδαρικό σε πολλά από αυτά τα μέσα.

Η σύγχρονη Αθήνα σας δίνει περιθώριο να ονειρεύεστε; Μεγαλώσαμε στην Αθήνα που σκιαγραφείται στην ποίηση του Κωνσταντίνου Βήτα. Η σύγχρονη Αθήνα σου δίνει το περιθώριο να ονειρευτείς αλλά και ταυτόχρονα να σου γκρεμίζει τα όνειρά σου. Αυτή η πόλη τα έχει όλα.

Τι ονειρεύεστε για το άμεσο μέλλον; Να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε τώρα. Να εκφραζόμαστε μέσα από την μουσική μας και να γνωρίζουμε μέσω αυτής ανθρώπους και νέους τόπους. Κυψέλη in Athens.

Τι σας έμαθε η εμπειρία σας από τις περιοδείες ανά τον κόσμο; Ότι πρέπει να δουλεύεις ασταμάτητα προκειμένου να κάνεις αυτό που αγαπάς. Τίποτα δεν σου χαρίζεται.

Ετοιμάζετε νέα περιοδεία; Ναι, στις 30 Οκτωβρίου ξεκινάμε την τέταρτη περιοδεία μας σε 30 πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά για την προώθηση του νέου μας άλμπουμ "Now I'm Ready".

Πείτε μας έξι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει την μουσική σας;
- Cocteau Twins
- Kate Bush
- New Order
- Στέρεο Νόβα
- Portishead
- Oasis

Πού θα σας ακούσουμε live μέσα στο επόμενο διάστημα; Στις 16 Οκτωβρίου στην Αθήνα στα πλαίσια του Let Me Know Festival που θα πραγματοποιηθεί στο Χυτήριο.


*Το άλμπουμ Now I'm Ready κυκλοφορεί σε βινύλιο και CD. Βρείτε το στο Bandcamp και στο iTunes. Μπορείτε να βρείτε προσκλήσεις για το Let Me Know Festival στο DOC TV.
 
εμφάνιση σχολίων