3
3
σχόλια
211
λέξεις
CULTURE

Τι είναι αυτό που μας κάνει ανθρώπους; Το πιο καταπληκτικό ντοκιμαντέρ που έχουμε δει για την ανθρωπότητα. Δείτε το εδώ

DOC TV
16 Σεπτεμβρίου 2015
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση


Δύο χιλιάδες άνθρωποι από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, μας μιλάνε κατάματα. Για την αγάπη, την πείνα, την αδικία, την ευτυχία, τα εμπόδια, το φόβο, τα μαθήματα της ζωής και την ύπαρξη.

Ένας σκηνοθέτης αναζητεί την ανθρώπινη ουσία συλλέγοντας στιγμές: «Τι είναι αυτό που μας κάνει ανθρώπους; Το ότι αγαπάμε; Ότι τσακωνόμαστε; Ότι γελάμε; Ότι κλαίμε; Η περιέργειά μας; Η αναζήτηση του καινούριου; Οι ανακαλύψεις μας;».

Με οδηγό αυτά τα ερωτήματα ο σκηνοθέτης Yann Arthus-Bertrand πέρασε 3 χρόνια συγκεντρώνοντας ιστορίες από 2.000 γυναίκες και άνδρες, σε 60 χώρες. Συμμετέχουν από θανατοποινίτες μέχρι τον πρώην πρόεδρο της Ουρουγουάης τον Χοσέ Μουχίκα. Και οι λέξεις όλων δεν σε αφήνουν να φύγεις από την οθόνη.


Με τη βοήθεια μιας ομάδας μεταφραστών, δημοσιογράφων και οπερατέρ ο Arthus-Bertrand προσπαθεί να χαρτογραφήσει τα αχαρτογράφητα της μιας, μεγάλης φυλής των ανθρώπων. Χωρίς να μπορείς να πεις στο τέλος όλων των εξομολογήσεων αν η ομορφιά ή η ασχήμια βασιλεύει στον κόσμο μπορείς να πεις ό,τι και ο σκηνοθέτης στο τέλος: Ευχαριστούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που «συνομίλησαν» με ειλικρίνεια και καλοσύνη, ευχαριστούμε Άνθρωποι.

Το ντοκιμαντέρ χρηματοδοτήθηκε από τον οργανισμό Goodplanet Foundation

#WhatMakesUsHUMAN #HUMANεμφάνιση σχολίων