0
10
σχόλια
191
λέξεις
VISUALISM

Ο φωτογράφος Antoine Bruy συνάντησε Ευρωπαίους που επέλεξαν να ζήσουν μακριά από τις σύγχρονες κοινωνίες και τα πρότυπα του καταναλωτισμού
 

DOCTV.GR
6 Δεκεμβρίου 2018
Κι όμως ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που απαρνήθηκαν τις ευκολίες και ανέσεις που προσφέρει η σύγχρονη ζωή και τεχνολογία προκειμένου να ζήσουν αυτόνομα, μακριά από καταναλωτικά πρότυπα και κοινωνικές απαιτήσεις.

Ο φωτογράφος Antoine Bruy σε ένα ταξίδι χωρίς συγκεκριμένο προορισμό και μέσα από τυχαίες συναντήσεις, γνώρισε και φωτογράφισε για το πρότζεκτ του Scrublands, Ευρωπαίους που άφησαν τις μεγαλουπόλεις τους για να ζήσουν κοντά στη φύση, έχτισαν τα σπίτια τους μόνοι τους, κάνοντας πραγματικότητα αυτό που μένει μόνο όνειρο για κάποιους, να ζήσουν μια ζωή χωρίς κοινωνικές συμβάσεις, ήρεμη μοναχική.

Και δύσκολη βέβαια με ένα διαφορετικό τρόπο. Υπήρξαν στιγμές που ο φωτογράφος σταματούσε για μέρες ή ακόμα και για βδομάδες τη δουλειά του, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς να οργώσουν τη γη τους ή να φροντίσουν τα κοπάδια τους.

Ο ίδιος σημειώνει ότι αν και απομακρυσμένες μεταξύ τους ή σε διαφορετικές χώρες οι κοινότητες των σύγχρονων «ερημιτών» συνδέονται με ένα κοινό νήμα σε ό,τι αφορά τον τρόπο που οικοδομούν τα σπίτια τους, την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση υλικών, καθώς και τον αγροτικό τρόπο ζωής.
εμφάνιση σχολίων