0
1
σχόλια
177
λέξεις
ΖΗΝ

Η ηλικία μας δεν είναι αυτή που αναγράφεται στην ταυτότητά μας
 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΝΔΕΛΑΣ

24 Ιουλίου 2015
Ο ρυθμός που ένας άνθρωπος γερνάει δεν είναι ίδιος για όλους. Μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει πως κάποιος μπορεί να γερνάει και 3 φορές πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους.

Οι ερευνητές μελέτησαν ομάδες ανθρώπων στην ηλικία των 38 χρόνων, των οποίων η βιολογική ηλικία κυμαίνονταν από τα 28 έως τα 61 χρόνια. Για να καταφέρουν να αξιολογήσουν την βιολογική ηλικία, όρισαν 18 βιολογικούς δείκτες, καταγράφοντας στοιχεία και μετρήσεις που αφορούν στα νεφρά, το συκώτι, τους πνεύμονες, το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς και την κατάσταση του μεταβολισμού, της χοληστερίνης, της καρδιάς και ειδικών στοιχείων του DNA.

Τα άτομα που είχαν μεγαλύτερη βιολογική ηλικία από την πραγματική παρουσίαζαν κακή φυσική κατάσταση, γήρανση των εγκεφαλικών τους κυττάρων και εμφάνιση που μοιάζει με εκείνη ενός μεγαλύτερου σε ηλικία ανθρώπου.

Οι επιστήμονες παραμένουν αισιόδοξοι καθώς σε αντίστοιχη μελέτη που έγινε σε δίδυμα, αποκαλύφθηκε πως η πρόωρη γήρανση εξαρτάται μόνο κατά 20% σε γενετικούς παράγοντες. Αυτό σημαίνει πως με καλή διατροφή, άσκηση και τη βοήθεια φαρμάκων μπορεί να μειωθεί ο ρυθμός της ανθρώπινης γήρανσης.
εμφάνιση σχολίων