4
1
σχόλια
260
λέξεις
CULTURE

Επιλέξαμε 4 σίριαλ, για τα καλοκαιρινά βράδια στο μπαλκόνι

DOC TV
16 Ιουλίου 2015
SENSE8: Πρώτο τηλεοπτικό εγχείρημα για τους The Wachowskis, όπως λέγονται πλέον τα μυαλά πίσω από το The Matrix Τrilogy, V for Vendetta, Cloud Atlas -στο Netflix φυσικά, που τολμάει και θεματικά και αισθητικά. Πρόκειται για την ιστορία 8 ατόμων από 8 διαφορετικά σημεία του πλανήτη, που ανακαλύπτουν πως μοιράζονται κοινή συνείδηση. Το Sense8 μπλέκει sci-fi στοιχεία, υπαρξιακές αναζητήσεις και κοινωνικά σχόλια, μέσα από μια pop αισθητική. Πολύ καλές ερμηνείες, καλή μουσική, πρωτότυπη κινηματογράφηση και ελαφρώς αφελείς διάλογοι, ό,τι ακριβώς πρέπει για laptop, μπαλκόνι και «μένω στην πόλη καλοκαιριάτικα» διάθεση.
UnREAL: Ένα νέο δράμα με πολλές προοπτικές από τους παραγωγούς του Grey's Anatomy και του The Bachelor, το Unreal μάς μεταφέρει στα παρασκήνια των γυρισμάτων των reality shows, με τον ίδιο τρόπο που το Newsroom μάς έβαλε πίσω από τις κάμερες των ειδήσεων. Έξυπνοι διάλογοι σε ρυθμούς πολυβόλου, μια πρωταγωνίστρια αντιήρωας και μια πολύ ενδιαφέρουσα και ψυχαγωγική ταυτόχρονα δραματοποιημένη ματιά στον κόσμο της τηλεόρασης.
MR. ROBOT: Είδαμε τον «πιλότο» (παρεμπιπτόντως ονομάζεται Eps1.0hellofriend.mov!) και κολλήσαμε ήδη. Το Mr. Robot είναι ένα σκοτεινό δράμα που θυμίζει Fight Club στη φιλοσοφία και την αφήγηση -σίγουρα το αγαπημένο μας έως τώρα. Χάκερ που θέλει να καταστρέψει το σύστημα συναντά τον μυστηριώδη Mr. Robot (Κρίστιαν Σλέιτερ), ηγέτη μιας μυστικής οργάνωσης ονόματι  F-Society…
HUMANS: Αμερικανικό remake σουηδικής σειράς με τον οσκαρούχο Γουίλιαμ Χαρτ, όπου ρομπότ με ανθρώπινα χαρακτηριστικά έχουν αναλάβει όλες τις επίπονες ανθρώπινες δραστηριότητες εν είδει σκλάβων. Η απόκοσμη παρουσία της Τζέμα Τσαν ως ανθρωποειδές με συνείδηση δίνει στο Humans ένα προβάδισμα σε σχέση με τις υπόλοιπες σειρές του είδους.


 
εμφάνιση σχολίων