2
1
σχόλια
486
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μικρού μήκους επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι στην Αντίπαρο και τη Μύκονο

DOC TV
6 Ιουλίου 2015
Το Psarokokalo διοργανώνεται και διεξάγεται στην Αθήνα. Πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε και το ταξίδι του στα νησιά. Φέτος, 9η χρονιά του, επεκτείνεται κι άλλο. Αντίπαρος, Μύκονος και Ύδρα θα προβάλουν το διαγωνιστικό τμήμα του, το οποίο περιλαμβάνει επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, οι οποίες έχουν ήδη διακριθεί στα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ (Καννών, Sundance, Rotterdam, Clermont Ferrant κ.ά.) και προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ειδικά για την 9η διοργάνωση, το Psarokokalo κάνει πρεμιέρα στην Αντίπαρο στον θερινό κινηματογράφο Ολίαρο από 9 έως 15 Ιουλίου, ενώ συνεχίζει το ταξίδι του στον Σταθμό της Aνώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στη Μύκονο από 29 έως 31 Ιουλίου. Στις 8, 9 και 10 Οκτωβρίου δίνει ραντεβού στον καλλιτεχνικό σταθμό Ύδρας και κλείνει με την απονομή βραβείων στις 16-17 Οκτωβρίου στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπoυ θα φιλοξενηθεί το Film Market Psarokokalo.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ: Φέτος για πρώτη φορά η επιλογή του διαγωνιστικού τμήματος γίνεται σε συνεργασία της ομάδας του φεστιβάλ με τον κριτικό κινηματογράφου Άκη Καπράνο. Ανάμεσα στις ταινίες που διαγωνίζονται κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα το «Don't Speak About Love» του Αντριέν Μπισέ και το «The Man with a Dog» του Μουλ Ικέλμπ.

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ: Η 9η διοργάνωση περιλαμβάνει στο πρόγραμμά της τα εξής αφιερώματα:
- Sardinia Film Festival: Δημιουργία αφιερώματος στον ιταλικό κινηματογράφο με επιλεγμένες βραβευμένες ταινίες από το Ιnternational Film Festival Sardinia.
- Σύγχρονο Κορεάτικο Σινεμά: Ο programmer Sebastien Simon επιλέγει και μας συστήνει νέους κινηματογραφιστές των οποίων οι ταινίες θα προβληθούν στο φεστιβάλ. - Architecture Film Day: Λειτουργεί ως αφετερία για την Αρχιτεκτονική Ημερίδα Ταινιών σε συνεργασία-επιμέλεια της Έρση Κρούσκα, ειδήμονος στην Αρχιτεκτονική & Design με τίτλο «Μια μετάβαση από το αστικό στο νησιώτικο-εξοχικό τοπίο»: «Πόσο αισθητή είναι αυτή η μετάβαση στη σύγχρονη αρχιτεκτονική και το σύγχρονο ντιζάιν; Προσαρμόζεται ένα μοντέρνο αρχιτεκτονικό δημιούργημα στον τόπο του; Τι διαφορά έχει ένα περιβάλλον φτιαγμένο από τη φύση και ένα περιβάλλον φτιαγμένο από τον άνθρωπο; Τι σχέση έχει ένα βρόμικο και εγκαταλελειμμένο τσιμεντένιο κτίριο στο κέντρο μιας πόλης, με τα ηλιόλουστα φιλόξενα βράχια ενός αιγαιοπελαγίτικου νησιού;».

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ PSAROKOKALO έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κριτική επιτροπή EFFE και είναι μέλος της EFFE πλατφόρμας, η οποία αποτελείται από φεστιβάλ που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική ποιότητα και έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Το φεστιβάλ δραστηροποιείται για πρώτη φορά υπό την Αιγίδα Του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ μπορείτε να το δείτε εδώ. Όλες οι ταινίες προβάλλονται με αγγλικούς υπότιτλους. Eίσοδος 5 ευρώ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ: Το DOC TV δίνει από είκοσι (20) διπλές προσκλήσεις για τις προβολές των ταινιών στην Αντίπαρο, 9-15 Iουλίου. Μπορείτε να στείλετε e-mail στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας μέχρι τις 12 το πρωί της Πέμπτης 9 Ιουλίου, προσθέτοντας τη μέρα που προτιμάτε. Θα ειδοποιηθείτε με e-mail την ίδια μέρα.
Info: Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Psarokokalo. Από 9-15 Iουλίου, Αντίπαρος, 29-31 Ιουλίου, Μύκονος, 8-10 Οκτωβρίου, Αθήνα.
 
εμφάνιση σχολίων