0
2
σχόλια
292
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Ένα σκίτσο του προκαλεί διαμάχη στο ίντερνετ. #Free_Arkas #Je_suis_Arkas

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
27 Ιουνίου 2015
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση


«Έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Είναι άνθρωποι που πατάνε γερά στον αέρα». Αυτό έλεγε το σκίτσο του Αρκά που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook και προκάλεσε οργή αλλά και συμπαράσταση από τους φαν του. Πολλοί είπαν ότι ο Αρκάς δεν είπε τίποτα για την κυβέρνηση του Σαμαρά και των Μνημονίων και τώρα αποφάσισε να ανεβάσει σατυρικά σκίτσα που φωτογραφίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Άλλοι υποστηρίζουν ότι ο λογαριασμός έπεσε θύμα χάκερ και ότι τα σκίτσα του παραποιήθηκαν. Οι φήμες ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνά την υπόθεση, δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

«Με εντολή του Αρκά η σελίδα αναστέλλει τις αναρτήσεις μέχρι νεοτέρας» λέει η διαχείριση της σελίδας και σε επόμενη ανάρτηση γράφει: «Στο κλίμα της πολιτικής βαρβαρότητας κάποιοι παρεξήγησαν κάποιες αναρτήσεις και έκαναν κακοήθη σχόλια. Έφτασαν σε σημείο να υπαινιχθούν ότι ο Αρκάς χρηματίζεται από συγκεκριμένα κέντρα για τα σκίτσα που αναρτήσαμε».


Η διαμάχη γέννησε και δύο tags συμπαράστασης. Τα #Free_Arkas και #Je_suis_Arkas. Τα Facebook και Twitter ήταν πάντα πεδία για συγκρούσεις και σελίδες όπως του Αρκά είχαν πάντα φίλους, οπαδούς αλλά και αντιπάλους. Πολλοί οπαδοί λένε ότι δεν συμφωνούν με την απόφαση του Αρκά να «παγώσει» τη σελίδα και προτείνουν να αποκλείσει τα σχόλια ή όσους κατηγορούν και δημιουργούν εντάσεις. «Ασ’ τους και δώσε μας χαρά».

Μια ατάκα από άλλο σκίτσο του Αρκά, φωτογραφίζει μια χαρά την κατάσταση: «Το 50% πιστεύει ότι η χώρα βρίσκεται σε εθνικό διχασμό. Το άλλο 50% διαφωνεί».

ΥΓ. Τελικά η σελίδα του Αρκά άνοιξε και πάλι με μια ανάρτηση κι ένα νέο σκίτσο: «Επαναφέρουμε τη λειτουργία της σελίδας, γιατί η διακοπή της πήρε υπερβολικές διαστάσεις και γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης απ' όλες τις πλευρές. Ζούμε σε άγριους, τρελούς και επικίνδυνους καιρούς...»

εμφάνιση σχολίων