0
1
σχόλια
220
λέξεις
ΖΗΝ

Υγιεινά φρουτο-παγωτά, χωρίς κόπο

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
7 Ιουλίου 2015
Αυτές οι σούπερ-εύκολες συνταγές είναι πολύ πιο υγιεινές από τα κλασικά παγωτά, αφού είναι γεμάτες με παγωμένα φρούτα και δε χρειάζονται παγωτομηχανή ή ανακάτεμα κάθε τρεις και λίγο. Μοιράζονται όλες σαν κοινή βάση τη μπανάνα και εμπλουτίζονται με απλά υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας. Οι συνταγές δεν προϋποθέτουν υγρά στοιχεία, όμως αν μας φαίνονται πολύ συμπαγείς, τότε μπορούμε να τις εμπλουτίσουμε με λίγο γάλα (αγελαδινό ή καρύδας) ή κρέμα γάλακτος, για να τις αραιώσουμε.

ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ-ΜΕΡΕΝΤΑ
ΥΛΙΚΑ: 5 μπανάνες παγωμένες, 6 κουτ. σούπας μερέντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε τις μπανάνες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τη μερέντα και χτυπάμε ξανά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Παγώνουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες και σερβίρουμε σε μπολ ή σε χωνάκι.


ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ-ΑΒΟΚΑΝΤΟ
ΥΛΙΚΑ: 5 μπανάνες παγωμένες, 4 αβοκάντο κομμένα, ξεφλουδισμένα και παγωμένα, 1/3 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο, λίγες σταγόνες λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τα αβοκάντο και συνεχίζουμε το στύπημα. Μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το λεμόνι. Ανακατεύουμε, παγώνουμε και σερβίρουμε.


ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ-ΜΠΙΣΚΟΤΟ
ΥΛΙΚΑ: 5 μπανάνες παγωμένες, 7 μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με κρέμα, σπασμένα, σαντιγί κατά βούληση (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πολτοποιούμε τις μπανάνες μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά με το χέρι, για να παραμείνουν μερικά κομμάτια ολόκληρα και κριτσανιστά. Παγώνουμε για λίγες ώρες στην κατάψυξη. Σερβίρουμε με σαντιγί -ή χωρίς.
 
εμφάνιση σχολίων