0
1
σχόλια
643
λέξεις
ΖΗΝ

Φαγάκι που μαγειρεύεται από εξαιρετικούς σεφ, με 3 κλικ στην πόρτα μας, από το forky.gr

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
6 Μαΐου 2015
Καλοί σεφ, αγνά υλικά, ισορροπημένη διατροφή, έμπειροι προγραμματιστές, γρήγοροι διανομείς, ευτυχισμένοι άνθρωποι. Αυτές είναι πάνω κάτω οι αρχές του Forky.gr μιας νέας υπηρεσίας φαγητού που με 3 κλικ μάς προσφέρει φαγητό, επιμελημένο από σεφ με εμπειρία στα πιο γνωστά εστιατόρια της Αθήνας (Astir Palace, Τζίτζικας και Μέρμηγκας, Balthazar). Λειτουργεί από τις 12:00 έως τις 17:00 και από τις 19:00 έως τις 23:00, κι εμείς επιλέγουμε καθημερινά ανάμεσα σε συγκεκριμένα πιάτα που δημιουργούν σε εβδομαδιαία βάση μια ισορροπημένη δίαιτα. Πώς λειτουργεί όμως το Forky και τι το κάνει τόσο ξεχωριστό; Ο δημιουργός του Μιχάλης Γκόντας μάς εξηγεί.

Τι είναι το Forky και πώς λειτουργεί; «Το Forky είναι μια υπηρεσία που μας επιτρέπει να έχουμε καθημερινά νόστιμο φαγητό με εκλεκτά υλικά, μέσα σε 15 ή λιγότερα λεπτά της ώρας. Καθημερινά ο chef μας χρησιμοποιεί φρέσκα υλικά για να ετοιμάσει δύο κυρίως πιάτα και μία σαλάτα. Οι χρήστες μπορούν να παραγγείλουν μέσω της ιστοσελίδας ή της εφαρμογής, σε 3 κλικ».

Τι το διαφοροποιεί από τα κοινά delivery; «Δύο είναι οι κύριοι παράγοντες που κάνουν τη διαφορά. Ο πρώτος, είναι τα ίδια μας τα πιάτα. Ακολουθούμε μια στρατηγική μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, η οποία όμως συνοδεύεται συνήθως από μια εστιατορική πινελιά δίνοντας μεγάλη έμφαση στα φρέσκα υλικά. Ο δεύτερος, είναι η πολύ γρήγορη παράδοση καθώς ξέρουμε πόσο επίπονη είναι η αναμονή όταν πεινάει κανείς».

Χρόνος παράδοσης 15 λεπτά. Πώς το καταφέρνετε αυτό; «Εκτός από την έμφαση που έχουμε δώσει στις συνταγές μας και στην εκτέλεσή τους, έχουμε επίσης αφιερώσει πολύ χρόνο στο να εφαρμόσουμε τελευταία τεχνολογία σε κάθε πτυχή της υπηρεσίας μας. Έτσι οι διανομείς μας έχουν ειδικό εξοπλισμό ο οποίος, σε συνδυασμό με την εφαρμογή που έχουν στο κινητό τους, επιτρέπει να έχουν μαζί τους παραπάνω γεύματα και να παραδίδουν πολλαπλές παραγγελίες σε ένα δρομολόγιο. Ο αλγόριθμος ανάθεσης παραγγελιών λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο και έχει προγραμματιστεί εξ ολοκλήρου από εμάς».

Διαβάζουμε ότι έχετε εκλεκτούς σεφ. Ποιοι απαρτίζουν την ομάδα του Forky και πόσοι άνθρωποι εργάζεστε εκεί συνολικά; «Είμαστε μια πολύ νεαρή ομάδα ατόμων που προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους.  Εφαρμόζουμε τελευταία τεχνολογία σε ένα σχετικά παραδοσιακό κλάδο και αυτό αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ο chef μας είναι ο Στράτος Μάρκου και συνολικά αυτή την στιγμή απασχολούνται στο Forky πάνω από 30 άτομα».

Γιατί το Forky λειτουργεί μόνο 4 ώρες την ημέρα; «Η πλειοψηφία των πελατών μας αποτελεί γραφεία και αυτό το χρονικό διάστημα καλύπτει τους περισσότερους. Στο μέλλον όμως θα εξετάσουμε και το ενδεχόμενο λειτουργίας το βράδυ».

Αγνά υλικά, γρήγορη παράδοση, ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι το τρίπτυχο πάνω στο οποίο πιστεύει το Forky. Πώς σχεδιάζετε λοιπόν το μενού; «Προσπαθούμε να σχεδιάζουμε το μενού κάθε εβδομάδας συνολικά, έτσι ώστε αν κάποιος χρησιμοποιεί την υπηρεσία μας καθημερινά να εξασφαλίζει μια ισορροπημένη διατροφή. Φροντίζουμε να έχουμε μια επιλογή κατά βάση πρωτεϊνική και μια δεύτερη χορτοφαγική -για παράδειγμα όσπρια, λαδερά και ζυμαρικά. Επίσης θεωρούμε σημαντικό κάθε γεύμα να είναι πλήρες, προσφέροντας πληθώρα θρεπτικών συστατικών, ενώ παράλληλα ο συνδυασμός των κυρίως πιάτων με τις σαλάτες να βρίσκεται σε χαμηλά θερμιδικά επίπεδα».

Γιατί επιλέξατε να σερβίρετε μόνο 2 πιάτα και 1 σαλάτα την ημέρα; «Θεωρούμε πως έτσι γίνεται πιο εύκολη και ευχάριστη η διαδικασία παραγγελίας φαγητού. Δεν χάνεις πια χρόνο να ψάχνεις σε καταλόγους, τους οποίους μπορεί να ξεφυλλίζεις για 10 λεπτά και ακόμα να μην είσαι σίγουρος για το τι θα ήθελες. Στο Forky μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχεις αποφασίσει αν και τι θέλεις να παραγγείλεις. Αυτή η γρήγορη απόφαση σε συνδυασμό με την άμεση παραγγελία σε 3 κλικ κάνει την όλη εμπειρία πολύ πιο ευχάριστη».

Υπάρχουν μελλοντικά σχέδια για το Forky; «Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η επέκταση της περιοχής που εξυπηρετούμε καθώς και εισαγωγή επιλογής γλυκού, κάτι που έχει ζητηθεί επανειλημμένως από τους χρήστες της υπηρεσίας αλλά και από την ίδια την ομάδα. Σε δεύτερο χρόνο, θα θέλαμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο λειτουργίας  το βράδυ».

Ποιες περιοχές εξυπηρετεί το Forky; «Μπορείτε να δείτε τον σχετικό χάρτη εδώ».
 
εμφάνιση σχολίων