1
1
σχόλια
304
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο μυστηριώδης κύριος Stoneking και η μπάντα του έρχονται ξανά

DOC TV
23 Απριλίου 2015
Γεννήθηκε από Καλιφορνέζους χίπηδες αλλά μεγάλωσε με τον συγγραφέα πατέρα του στις ζούγκλες της Αυστραλίας. Στην εφηβεία άρχισε να ακούει τα jazz και blues βινύλια του μπαμπά του. Τότε ξεκίνησε να κάνει εμφανίσεις σε απόμερα μπαρ της Αυστραλίας, προτού ταξιδέψει σε όλη τη χώρα με την μπάντα του. Έπειτα μετακόμισε στο Μπρίστολ και έκτοτε δημιουργεί με τη δική του μπάντα, The Primitive Horn Orchestra.

Ο ήχος του C.W. Stoneking ανακατεύει από blues μέχρι calypso σκούσματα, μαζί με βραχνά φωνητικά, μπάντζο, τρομπέτες και μια αίσθηση ότι κρυφακούμε μέσα από μια χωροχρονική τρύπα τα ηχοτοπία περασμένων εποχών, από την εποχή της Άγριας Δύσης και της δεκαετίας του '20 και του '30, μέχρι παλιές αμερικανικές ταινίες. Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει έξι άλμπουμ, τρία από αυτά στη δική του εταιρία King Hokum Records. Οι πολυτάραχες περιπέτειες του βραβευμένου με ARIA «Jungle Blues» μάλλον έφτασαν στο τέλος τους. Ο C.W. Stoneking ανακαλύπτει τον ηλεκτρισμό και βάζει για λίγο στην άκρη την αγαπημένη του vintage κιθάρα και το banjo combo για μια χρυσή Fender. Συνδυάζοντας την κιθάρα με το ύφος των rock 'n' gospel dancehall blues παρουσιάζει 12 καινούργια κομμάτια ηχογραφημένα απευθείας με την πλήρη μπάντα του.

Ο C.W. Stoneking ανεβαίνει στη σκηνή του Fuzz Club μαζί με την ορχήστρα του, για να μας παρουσιάσει την τελευταία του δουλειά, Gon’ Boogaloo, που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες. Το DOC TV είναι χορηγός επικοινωνίας.

ΠΡΟΣΛΗΣΕΙΣ: Το DOC TV δίνει 2 διπλές προσκλήσεις για τη συναυλία του C.W. Stoneking, στις 22 Μαΐου. Μπορείτε να στείλετε e-mail στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας μέχρι το πρωί της Πέμπτης 21 Μαΐου, στις 12:00. Θα ειδοποιηθείτε με mail την ίδια μέρα.

Μια συλλογή του C.W. Stoneking, που έφτιαξε η Μελίτα Κάραλη για το radiodoc.gr
Ιnfo: C.W. Stoneking, Παρασκευή 22 Μαΐου, Fuzz Club, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος. Εισιτ.: 20 ευρώ.

εμφάνιση σχολίων