1
1
σχόλια
481
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ

Με αφορμή τη συναυλία τους στο Gagarin, μαθαίνουμε trivia για τους Last Drive. Συν διπλές προσκλήσεις

DOC TV
22 Απριλίου 2015
1. Οι The Last Drive σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 1983, ως garage punk μπάντα. Στη δεκαετία του ’90 στράφηκαν σε έναν πιο σκληρό ήχο. Θεωρούνται από τα σημαντικότερα ονόματα της ελληνικής ροκ ιστορίας.

2. Η πρώτη τους εμφάνιση ήταν στο κλαμπ Ροντέο, στις 27 Δεκεμβρίου 1983. Τις πρώτες τους εμφανίσεις τις πραγματοποίησαν ως τρίο, αποτελούμενο από τους Alex K. (τραγούδι, μπάσο), Nick (κιθάρα) και Chris B.I. (ντραμς). Ένα χρόνο μετά, το σχήμα συμπληρώθηκε με τον Γιώργο Καρανικόλα (B.George Bop) στην κιθάρα.

3. Στην αρχή έπαιζαν κυρίως διασκευές από τα ’50s και ’60s -“Trash Rockabilly» ονόμαζαν οι ίδιοι τη μουσική τους.

4. Tο πρώτο τους LP Underworld Shakedown κυκλοφόρησε το 1986. Η Άνοιξη του 1987 τούς βρήκε να κάνουν την πρώτη τους περιοδεία στο εξωτερικό. Παίζουν σε Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Γαλλία μαζί με τους Fuzztones, τους Creeps, τους Stomachmouths και τους Dizzy Satellites.

5. Το 1988, κυκλοφορεί το Heatwave, ο δίσκος που τους καθιέρωσε στην garage σκηνή της Ευρώπης. Η επιτυχία τούς φέρνει στη Γερμανία όπου συμμετέχουν στο φεστιβάλ Berlin Independence Days, ηχογραφώντας παράλληλα και το EP Time. Ο ήχος τους σκληραίνει.Ο Πολ Κάτλερ των Dream Syndicate γίνεται ο παραγωγός τους για τα δύο επόμενα albums.

6. Το Blood Nirvana κυκλοφορεί το 1990 και αλλάζει την πορεία τους. Ο ήχος τους είναι πλέον διαφορετικός. Οι Last Drive είναι στα καλύτερά τους. Παίζουν με του Wipers, τους Jesus & Mary Chain, τους Gun Club και περιοδεύουν στη Γερμανία μαζί με τους Dead Moon.

7. Το 1992 κυκλοφορεί το F*head Entropy. Είναι η πιο ώριμη δουλειά τους και με τον νέο τους ήχο παίρνουν μέρος στην τότε έκρηξη της ελληνικής σκηνής. Ακολουθεί περιοδεία στην Ισπανία.

8. Το 1994 υπογράφουν με την BMG και κυκλοφορούν το τελευταίο τους άλμπουμ, Subliminal.Ένα χρόνο μετά ο Καρανικόλας αφήνει το συγκρότημα πηγαίνοντας στις ΗΠΑ και μερικούς μήνες αργότερα οι Last Drive διαλύονται ύστερα από δώδεκα χρόνια πορείας.

9. Φεβρουάριος 2007. Οι Last Drive ανακοινώνουν την επανασύνδεσή τους για τρεις συναυλίες. Τελικά το φθινόπωρο του 2008 μπαίνουν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν νέο άλμπουμ, το Heavy Liquid, το οποίο κυκλοφορούν αρχικά από τη δική τους εταιρεία, Happy Crasher, και έπειτα σε περιορισμένη έκδοση βινυλίων από την Inner Ear.

10. Οι The Last Drive είναι εδώ και συνεχίζουν τη δημιουργική πορεία τους. Ετοιμάζουν νέο άλμπουμ που κυκλοφορεί μέσα στον Μάιο και παράλληλα συνεργάζονται με την ομάδα Start A Scene για την ολοκλήρωση του δεύτερου ντοκιμαντέρ με θέμα την μπάντα τους και τίτλο And the engine is still running.ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ: Το DOC TV είναι χορηγός επικοινωνίας και δίνει 2 (δύο) διπλές προσκλήσεις για τη συναυλία των The Last Drive την Παρασκευή 15 Μαΐου. Μπορείτε να στείλετε e-mail στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας μέχρι τις 12 το πρωί της Πέμπτης 14/05. Θα ειδοποιηθείτε με e-mail την ίδια μέρα.


Info: The Last Drive, Παρασκευή 15 Μαΐου, Gagarin 205, Λιοσίων 205, Σταθμός μετρό Αττική. Εισιτήριο: 10 ευρώ.
 
εμφάνιση σχολίων