1
6
σχόλια
390
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ

«Η απόσταση είναι αναγκαία όσο και η αγάπη». Πέντε χρόνια είχε να κυκλοφορήσει άλμπουμ. Ο Μιχάλης μοιράζεται σκέψεις, βιώματα, φωτογραφίες, το ημερολόγιο του Inner City Light

ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΕΛΤΑ
19 Μαρτίου 2015
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση


Μέσα από την απόσταση αποκρυσταλλώνονται όλες οι αλήθειες μου. Τα δύο τελευταία χρόνια, ίσως και περισσότερο, η ανάγκη μου να φεύγω εκτός πόλης στάθηκε σημαντική παράμετρος για την εξισορρόπησή μου, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, που η χώρα βίωσε την εξαθλίωση της ασυνειδησίας της αλλά και την εκμετάλλευσή της από τους ηγέτες της. Σε μια τέτοια περίπτωση φτιάχνονται μερικές φορές καλοί δίσκοι.

Στα διαφορετικά σημεία του κόσμου προσπαθώ να καταλάβω το νόημα όλων των γεγονότων, το από κάτω κείμενο και, στη συνέχεια, επιδιώκω μέσα από τους ήχους και τους ρυθμούς να επικοινωνήσω τα συναισθήματά μου.

Έτσι και το Inner City Light ξεκίνησε να ενσαρκώνεται σε οτιδήποτε συνδέει ή διαφοροποιεί δύο μεγάλες πόλεις, κουλτούρες και πολιτισμούς, στην Αθήνα και στο Βερολίνο, που στάθηκε ως ο αγαπημένος προορισμός μου τα τελευταία 15 χρόνια.

Βρέθηκα ως πολίτης του αστικού μηδενισμού και υλισμού να ακροβατώ ανάμεσα σε αξίες, τάσεις και πεποιθήσεις με σοβαρές αντιθέσεις μεταξύ τους.
Πλούτος-φτώχεια, εξέλιξη-οπισθοδρόμηση, μαυρίλα-ήλιος, αγάπη-μίσος, ζωή- θάνατος.

Μέσα σε αυτό το πηγαινέλα Αθήνας-Βερολίνου, ηχούσε στ' αυτιά μου ένας μελoποιημένος αστικός θόρυβος που με γείωνε στην πραγματικότητα και μου έδινε δύναμη να αναγνωρίζω τη μαγεία της μουσικής και να ενδυναμώνομαι στις όποιες σκληρές και μη, εμπειρίες της ζωής.

Η σύλληψη του δίσκου έρχεται ένα θαμπό πρωινό επάνω στη γέφυρα του ποταμού Spree στο Kreuzberg και ολοκληρώνεται στην αγαπημένη μου γέφυρα στη Λεωφόρο Αθηνών-Κορίνθου. Υπνωτιστικές εμμονικές συγχορδίες σε Am και Bm μέσα σε τεράστιους όγκους ρυθμικής αγωγής από analogue synthesizers και drum machines συνθέτουν τα ηχητικά περιβάλλοντα.

Έμπνευση από τη ζεστή φιλοξενία Γερμανών φίλων και συναδέλφων, studio sessions στο Βερολίνο, η ενέργεια στην Ακρόπολη, βόλτες με αγαπημένα πρόσωπα στη Rosenthaler και όμορφα έργα στις Galleries της Auguststraβe, ζεστές αγκαλιές σε συναντήσεις στο κέντρο της Αθήνας, μοιάζουν με το εσωτερικό Φως του αστικού τοπίου, του κόσμου όλου. Πατρίδα μου είναι ο πολιτισμός και ο αγώνας μου για τη διάσωσή του.

Με αγάπη και εκτίμηση, Μιχάλης Δέλτα


Info: Ο Μιχάλης Δ. θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ Inner City Light το Σάββατο 28 Μαρτίου στο Bios-Romantso, Αναξαγόρα 3-5. Είσοδος: 8 ευρώ. Supporter η docer Μάρσα Σαλίχου, σε ένα DJ set. Βρείτε προσκλήσεις για τη συναυλία εδώ.

Δείτε επίσης:
11 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: Mikael Delta
Mikaël Delta: Here Comes Summer Again
Mikaël Delta: Summer n' Bass
Σαν το ξημέρωμα 
εμφάνιση σχολίων