1
1
σχόλια
210
λέξεις
VIDEO

Πως βιώνεται η κατάθλιψη αλλά και πως μπορεί να μας κάνει να αγαπήσουμε ξανά τη ζωή; Μια ομιλία στα TED με ελλ. υπότιτλους

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
4 Μαρτίου 2015
«Το αντίθετο της κατάθλιψης δεν είναι η ευτυχία, αλλά η ζωτικότητα, και αυτή ακριβώς ήταν που ένιωθα να με εγκαταλείπει εκείνη τη στιγμή». O συγγραφέας βιβλίων κοινωνιολογίας και ψυχολογίας, Άντριου Σόλομον, μας μεταφέρει στις σκοτεινές πτυχές του μυαλού του την περίοδο που πάλευε με την κατάθλιψη.

Στην ομιλία του στα TED αφηγείται την περιπέτειά του, το πώς η κατάθλιψη τρύπωσε στη ζωή του χωρίς να το καταλάβει, αλλά και το πως της αντιμετώπισε, περιγράφοντας με ζωντανές εικόνες τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τον κόσμο όσοι πάσχουν: το βάρος της καθημερινότητά τους και τη δυσκολία να φέρουν εις πέρας πράγματα φαινομενικά απλά, τις μαύρες σκέψεις, τα ψυχοσωματικά, το βαθύ αίσθημα ματαιότητας.

Η περιπέτεια του Σόλομον, τον οδήγησε σε ένα ταξίδι ανά τον κόσμο, όπου, παίρνοντας συνεντεύξεις από άλλους που πάσχουν από κατάθλιψη, συνειδητοποίησε πως όσο περισσότερο μιλούσε στους ανθρώπους, τόσο περισσότερο εκείνοι ήταν πρόθυμοι να μοιραστούν τις ιστορίες τους. Ο ίδιος δεν βλέπει την κατάθλιψη σαν κάτι που του άφησε μόνο αρνητικά: διότι βλέπει επίσης πως ακόμα και με σκληρό τρόπο, τον οδήγησε στο να αγαπά ακόμα περισσότερο τη ζωή.
Διαβάστε επίσης:
VIDEO: Ο σκύλος της κατάθλιψης
VIDEO: Η παραδοχή της κατάθλιψης


εμφάνιση σχολίων