0
8
σχόλια
188
λέξεις
VISUALISM

Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ένα ροζ κορδελάκι. Το φωτογραφικό project SCAR απαθανατίζει την πραγματικότητα

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
11 Μαρτίου 2015
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση

Γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού, ποζάρουν με τις ουλές της μαστεκτομής, δείχνοντας τη γυμνή πραγματικότητα στον φακό του φωτογράφου David Jay για το project SCAR (ουλή).
Η σειρά φωτογραφιών ξεκίνησε πριν από περίπου πέντε χρόνια, όταν η ασθένεια χτύπησε στενή φίλη του φωτογράφου. H Jay Paulina διαγνώστηκε όταν ήταν 29 ετών και μέσα σε δύο εβδομάδες είχε κάνει μαστεκτομή. Η Jay πόζαρε για τον David από τα 17 της. Το ίδιο έκανε και μετά την επέμβαση.

«Τράβηξα τη φωτογραφία της ίσως διότι ως φωτογράφος, αυτός είναι ο τρόπος μου να αντιμετωπίζει, να κατανοώ και να αποδέχομαι τα πράγματα», λέει ο φωτογράφος. Προερχόμενος από τον χώρο της μόδας, όπου η ομορφιά είναι επιφανειακή, το SCAR project έδωσε στον David Jay την ευκαιρία να φωτογραφίσει την ομορφιά «αληθινών», δυνατών γυναικών.

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία εκτιμά ότι πάνω από 10.000 γυναίκες ηλικίας κάτω των 40 παθαίνουν καρκίνο του μαστού κάθε χρόνο. Εκατό από αυτές τις γυναίκες αντιπροσωπεύονται στο The SCAR Project που κυκλοφορεί και σε βιβλίο.

εμφάνιση σχολίων