[ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ] Είναι μια ταινία που θέλεις να ξαναδείς. Αυτό ίσως συνοψίζει ό,τι έχουμε να πούμε για το νέο φιλμ του Νίκου Τριανταφυλλίδη
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΑΚΗΣ ΛΑΚΤΑΡΙΔΗΣ [email protected]
13 Δεκεμβρίου 2014
Πρόκειται για την επιστροφή του Νίκου Τριανταφυλλίδη πίσω από την κάμερα. Ένα ανατρεπτικά χιουμοριστικό αθηναϊκό νεο-νουάρ για την καταστροφική όσο και λυτρωτική δύναμη της Αγάπης. Σκληροτράχηλα αλλά μεγαλόκαρδα αρσενικά και εύθραυστες αλλά μοιραίες γυναίκες μιας άλλης εποχής -τότε που ο κυνισμός δεν ήταν τίποτε άλλο παρά το προσωπείο μιας άκρατης ευαισθησίας και η αφόρητη σκληρότητα, ο μανδύας που κάλυπτε και κρατούσε υπό έλεγχο προσωπικά πάθη που φλέγονταν- δρουν, αντιδρούν, συγκρούονται κι ερωτεύονται παρορμητικά, ωσάν η κάθε ημέρα να είναι η τελευταία μέρα της ζωής τους.
Δείτε εδώ τη συνέντευξη που έδωσε ο Νίκος Τριανταφυλλίδης στο DOC TV
Κινηματογραφικές αναφορές (από την Περιφρόνηση του Γκοντάρ μέχρι τη Λολίτα του Κιούμπρικ) και μουσικές πινελιές (από τους Αλιείς Μαργαριταριών του Μπιζέ μέχρι το Συγχώρα με που φεύγω του Λευτέρη Μυτιληναίου), εναρμονίζονται στο γνώριμο, ροκ αισθητικής, σύμπαν του σκηνοθέτη (Screaming Jay Hopkins: I Put a Spell on Me, Μαύρο Γάλα, Ράδιο Μόσχα), υπό το υποψήφιο για βραβείο από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου σάουντρακ του The Boy (Αλέξανδρου Βούλγαρη).
Η ταινία, μετά την επιτυχημένη παγκόσμια πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό τμήμα του 36ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Μόσχας στη Ρωσία τον Ιούνιο, ταξίδεψε στο διεθνές αναγνωρισμένο φεστιβάλ Raindance στην καρδιά του Λονδίνου, στο Φεστιβάλ του Montpellier, στο Griechische Filmwoche στο Μόναχο, ενώ τον Δεκέμβριο έχουν προγραμματιστεί δύο προβολές στην Ινδία και συγκεκριμένα στο DelhiFilm Festival και στο Chennai Film Festival.
Βραβείο ερμηνείας πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού για τον Χάρη Φραγκούλη στο Διεθνές Φεστιβάλ Αθήνας -Νύχτες Πρεμιέρας, ενώ εκτός από τον Τάκη Μόσχο, τον Δημήτρη Λάλο, την Ηλιάνα Μαυρομάτη και την Ευτυχία Γιακουμή, στην ταινία συμμετέχουν και οι Αθηνά Παππά, Αντώνης Σπίνουλας, Κώστας Ξυκομηνός, Ρένος Χαραλαμπίδης, Αλέξανδρος Βούλγαρης, Blaine L. Reninger, Στάθης Σταμουλακάτος, Ιωάννα Μπακαλάκου και ο Λευτέρης Μυτιληναίος. Η φωτογραφία είναι του Γιάννη Κοτρώτση και το σενάριο του Νίκου Τριανταφυλλίδη.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ: To DOC TV δίνει πέντε (5) διπλές προσκλήσεις για την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας που θα γίνει την Τετάρτη 17/12 στις 19:00 στο Cine Χολαργός. Μπορείτε να στείλετε e-mail στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 16/12. Θα ειδοποιηθείτε με e-mail την ίδια μέρα.
Οι Αισθηματίες προβάλλονται στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 18/12.
εμφάνιση σχολίων