0
1
σχόλια
195
λέξεις
ΖΗΝ

Σοκολατένιο κέικ με γλάσο, νηστίσιμο, που φτιάχνεται χωρίς χτύπημα, με χρόνο προετοιμασίας λιγότερο από 5 λεπτά

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
8 Δεκεμβρίου 2014
Το δοκιμάσαμε για τη γρηγοράδα του, μα βγήκε τόσο νόστιμο κι αφράτο που δεν ξαναφτιάξαμε άλλη συνταγή. Δεν υπάρχει δικαιολογία κούρασης ή χρόνου για να μην το φτιάξει κάποιος, σχεδόν γίνεται μόνο του. Και είναι τρέλειο για όσους έχουν χοληστερίνη. Και μένει αφράτο σαν φρεσκοψημένο για 3 ημέρες -αν φυσικά «ζήσει» τόσο πολύ και δεν εξαφανιστεί όσο είναι ακόμα ζεστό.

ΥΛΙΚΑ: 3½ κούπες αλεύρι, 2 κούπες ζάχαρη, 2 κούπες νερό βρύσης, ¾ κούπας ελαιόλαδο, 3 κουτ. σουπ. κακάο, 3 βανίλιες, 2 κουτ. σουπ. μαγειρική σόδα, 2½ κουτ. γλ. ξίδι, 1 κουτ. γλ. αλάτι.  
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: 1 κούπα ζάχαρη άχνη, 3 κουτ. σουπ. νερό, 3 κουτ. σουπ. κακάο, 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά του κέικ σε μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά (νερό και λάδι) και ανακατεύουμε το μείγμα με σύρμα για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα ντυμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Όσο περιμένουμε να κρυώσει το κέικ μας, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο. Περιχύνουμε το κέικ μας και είναι έτοιμο.

εμφάνιση σχολίων