0
8
σχόλια
239
λέξεις
VISUALISM

Φωτογραφίες της Μεξικανής ζωγράφου Φρίντα Κάλο, τραβηγμένες από τον πατέρα της

ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
27 Νοεμβρίου 2014
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση

Η προσωπική ζωή της Φρίντα Κάλο τραβάει το ενδιαφέρον του κόσμου σχεδόν όσο και το έργο της. Tα θέματα της αναπηρίας, της γονιμότητας, του φύλου, του ρομαντισμού, της αγάπης και του κομμουνισμού διαποτίζουν το έργο της, συμβάλλοντας στη γοητεία που εμπνέει η ζωή της. Λιγότερο συχνά λαμβάνονται υπόψη οι περίεργες και ασταθείς συνθήκες της οικογενειακής ζωής της, όπως και το γεγονός ότι ο σύζυγός της Ντιέγκο Ριβέρα είχε ερωτική σχέση με την αδελφή της Κριστίνα.


Ο πατέρας της Φρίντα, ο Γκιγιέρμο, ήταν ένας άνθρωπος με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Φωτογράφος στο επάγγελμα, είναι αυτός που απαθανάτισε με τον φακό του τα παιδικά χρόνια της ζωγράφου. Πριν από τον γάμο του με τη μητέρα της Φρίντα, είχε αποκτήσει δύο κόρες με την πρώτη σύζυγό του, η οποία πέθανε στον τοκετό του τρίτου τους παιδιού. Ο Γκιγιέρμο ζήτησε από τον παππού της μητέρας της Φρίντα την άδεια να την παντρευτεί το ίδιο βράδυ που πέθανε η πρώτη του γυναίκα και στη συνέχεια έστειλε τα παιδιά του να μεγαλώσουν σε μοναστήρι, κάτι που προκάλεσε σκάνδαλο.

Παρ’ όλα αυτά, η Φρίντα μεγάλωσε σε ένα σπίτι με σχετική άνεση. Ο πατέρας της μάλιστα ήταν το στήριγμά της -της επέτρεπε ακόμα και να φοράει ανδρικά ρούχα σε κάποιες οικογενειακές φωτογραφίες. Όσο για το διαπεραστικό βλέμμα της καλλιτέχνιδος, που ίσως οφείλεται στα έντονα φρύδια της, όπως βλέπουμε, το είχε από μικρή.

εμφάνιση σχολίων