0
1
σχόλια
313
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Πέρασε στο πανεπιστήμιο. Δεν του δίνουν άδεια φοίτησης. Κάνει απεργία πείνας. Κι εμείς ξαναδιαβάζοντας τις ειδήσεις αναρωτιόμαστε

DOC TV
12 Νοεμβρίου 2014
Ξεκίνησε την απεργία πείνας από τις 10 Νοεμβρίου ο Νίκος Ρωμανός, προκειμένου να του χορηγηθεί η άδεια που δικαιούται για να φοιτήσει στο πανεπιστήμιο.

Ο Νίκος Ρωμανός κρίθηκε ένοχος για ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, αλλά δεν κρίθηκε ένοχος για τρομοκρατία και συμμετοχή στην οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς, όπως κανένας από τους πέντε συγκατηγορούμενούς του.

Ο Ρωμανός ήταν φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του από ειδικό φρουρό στα Εξάρχεια, το 2008. Στην ουσία, ο δεκαπεντάχρονος έφυγε στα χέρια του. Είναι επίσης εγγονός του Αθανάσιου Νάσιουτζικ, εύπορου διανοούμενου και συγγραφέα, που κατηγορήθηκε για δολοφονία σε μια πολύκροτη δίκη για την υπόθεση που έγινε γνωστή ως «Έγκλημα στο Κολωνάκι» τη δεκαετία του '80.

Ο Ρωμανός ήταν ένας από τους τέσσερις επιτυχόντες των κρατουμένων του Αυλώνα, που κατάφεραν να μπουν το 2014 σε ανώτερα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας.

Όταν πέρασε σε Πανεπιστήμιο της Αθήνας, αρνήθηκε την πρόσκληση του Κάρολου Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο. Αρνήθηκε και να παραλάβει το συμβολικό ποσό των 500 ευρώ που δίνεται ως επιβράβευση, διότι σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύει.

Από την απεργία πείνας του Σακκά (που πήρε διεθνή δημοσιότητα) μέχρι τον Ρωμανό, η συζήτηση για το αν η Δικαιοσύνη είναι εκδικητική απέναντι στους αναρχικούς ενόχους ή/και υπόπτους έχει ανοίξει.

Εάν, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, την ημέρα την απονομής των βραβείων, «Η πολιτεία δεν κάνει διακρίσεις στα θέματα σπουδών. Είναι αξιέπαινος που ακολούθησε τις συμβουλές των δασκάλων του και εργάστηκε σκληρά για να πετύχει την εισαγωγή του σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», τότε πώς γίνεται να αποκλείουν από το σύστημα δικαιοσύνης των «δεύτερων ευκαιριών» έναν νέο άνθρωπο;

Ο Ρωμανός έχει δηλώσει, με επιστολές του στο Indymedia μέσα από τη φυλακή, ότι συμμετείχε σε εμπρηστικές επιθέσεις κατά της δημοτικής αστυνομίας Κυψέλης, της επενδυτικής εταιρείας Trastor και κατά του σπιτιού του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.

Σήμερα είναι 21 χρονών.

εμφάνιση σχολίων