1
1
σχόλια
212
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο διάσημος συγγραφέας Ian Rankin μιλά για την έμπνευση της μουσικής και μοιράζεται πέντε αγαπημένα του κομμάτια -το ένα ελληνικό

ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
15 Οκτωβρίου 2014
Ο Ian Rankin είναι γνωστός όχι μόνο για τα αστυνομικά του μυθιστορήματα, αλλά και για τη μουσική με την οποία ντύνει το σκηνικό των ηρώων του. Οι οπαδοί του επιθεωρητή Rebus, του φανταστικού ντετέκτιβ που δημιούργησε ο Rankin, γνωρίζουν καλά πως όλοι οι τίτλοι των βιβλίων του είναι εμπνευσμένοι είτε από κάποιο τραγούδι είτε από κάποιο άλμπουμ.

«Πολλοί από τους συγγραφείς που ξέρω είναι απογοητευμένοι ροκ σταρ και μουσικοί. Έτσι, όταν έχουν την ευκαιρία να βάλουν τη  μουσική στα βιβλία τους, το κάνουν». Αυτή η δήλωση του Rankin επιβεβαιώνει και το γεγονός πως το 2005, ο συγγραφέας συνεργάστηκε με τον φολκ τραγουδοποιό Jackie Leven για την παραγωγή ενός άλμπουμ. Το άλμπουμ Jackie Leven Said είναι ένα μείγμα προφορικού λόγου και μουσικής. «Για μία εβδομάδα ή δύο, έμπαινα σε δισκοπωλεία και με έβλεπα στα ράφια. Ήταν πολύ συναρπαστικό», λέει ο Rankin σε συνέντευξη στον Guardian.

«Μουσικοί και συγγραφείς. Υπάρχει μια σύνδεση εδώ. Προσπαθούμε να στείλουμε ένα μήνυμα στον κόσμο, προσπαθούμε να μεταδώσουμε την προσωπικότητά μας και να ψυχαγωγήσουμε ταυτόχρονα».

Ο Rankin μοιράστηκε στον Guardian τα πέντε αγαπημένα του κομμάτια γι' αυτή την εποχή. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ένα ελληνικό το κομμάτι της Κρίστη Στασινοπούλου και του Στάθη Καλυβιώτη.

εμφάνιση σχολίων