0
15
σχόλια
328
λέξεις
VISUALISM

Μια σπάνια φωτογραφική συλλογή καταγράφει τη ζωή ενός κοριτσιού που εργάζεται στη βιομηχανία του σεξ

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
18 Φεβρουαρίου 2015
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση

Η φωτογράφος Alicia Vera απαθανατίζει στιγμές από τη ζωή μιας 21χρονης πόρνης στο Σαν Φρανσίσκο, από τον χώρο εργασίας της μέχρι τις προσωπικές της οικογενειακές στιγμές. Και χτίζουν μαζί μια φιλία.

Η Vera συνάντησε την Eden πριν από τρία χρόνια σε ένα στριπτιζάδικο καθώς φωτογράφιζε για ένα άλλο project. Η Eden είχε μόλις αρχίσει να εργάζεται εκεί. Καθώς η φωτογράφος άρχισε να γνωρίζει καλύτερα την Eden, ξεκίνησε και μια ευρύτερη εξερεύνηση των δικαιωμάτων των γυναικών και της γυναικείας σεξουαλικότητας. Η Vera εξηγεί ότι οι δεσμοί της με την Eden σήμερα ξεπερνούν τα όρια μιας τυπικής σχέσης μεταξύ του φωτογράφου και του θέματός του. Πλέον έχουν μια φιλία που χτίστηκε και οχυρώθηκε τα Σαββατοκύριακα με αμοιβαίες εκμυστηρεύσεις. Μετά από πολύχρονη επιδίωξη του ονείρου της να γίνει εξωτική χορεύτρια, η Eden ξεκίνησε τη σεξουαλική εργασία υπό το πατρονάρισμα μιας πόρνης ονόματι Baby. Από τους πελάτες της Eden, μόνο ένας συμφώνησε να φωτογραφηθεί, με την προϋπόθεση ότι το πρόσωπό του θα είναι έξω από το κάδρο.


Η Vera έχει αποκτήσει πρόσβαση όχι μόνο σε στιγμές της επαγγελματικής ζωής της Eden, αλλά και της προσωπικής της ιστορίας. Η Eden συνελήφθη τρεις φορές. Μετά την τρίτη σύλληψη, ήρθε αντιμέτωπη με την πιθανότητα να πάει φυλακή. Λίγες ημέρες πριν από την ημερομηνία τη δίκης, η Eden κάλεσε τη Vera στο πατρικό της σπίτι στη Βιρτζίνια, όπου τελικά αποκάλυψε στη μητέρα της το επάγγελμά της και το πρόβλημα που είχε με τον νόμο. Η Vera κάθισε σε όλη τη διάρκεια της συνομιλίας, απαθανατίζοντάς τη με τον φακό.

Η Vera και η Eden πήγαν μαζί στο δικαστήριο. Η Eden απέφυγε τη φυλάκιση με την καταβολή προστίμου 600 δολαρίων και το ίδιο βράδυ επέστρεψε στην εργασία της. Παρά το γεγονός ότι θεωρεί νόμιμο αυτό που κάνει, αναγνωρίζει ότι ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια της, κάτι που πιστεύει ότι θα μπορούσε να αντισταθμιστεί, εάν οι αρχές χορηγούσαν στους εργαζόμενους του σεξ νομική προστασία.

εμφάνιση σχολίων