0
1
σχόλια
340
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

60 δικογραφίες «δένουν» την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης για τη Χρυσή Αυγή

PRESS
16 Ιουλίου 2014
Μια σειρά από υποθέσεις έχουν εκδικαστεί ήδη, με τους κατηγορούμενους να έχουν καταδικαστεί, ενώ για άλλες αναμένεται να ολοκληρωθεί η δικογραφία. Σήμερα, μετά την ανακριτική διαδικασία, έχουμε μια πληρέστερη εικόνα της εγκληματικής δραστηριότητας της συμμορίας και περισσότερες ελπίδες για την οριστική καταδίκη της ως εγκληματική οργάνωση.

«Η δίωξη της Χρυσής Αυγής είναι, όπως έχουμε πει πολλές φορές, δίωξη εγκληματικών πράξεων. Το ενδιαφέρον για την εθνικοσιαλιστική ιδεολογία, όπου εκδηλώνεται στη δικογραφία, έχει να κάνει αποκλειστικά με τα κίνητρα των δραστών και όχι με οποιαδήποτε δίωξη ιδεών. Η δικογραφία είναι γεμάτη από τέτοιου είδους πράξεις.

Στο ξεκίνημα αυτής της δίωξης, πολύς λόγος έγινε για τις “32 δικογραφίες Δένδια”. Ωστόσο, αυτή η φράση ήταν λαθεμένη. Ο κατάλογος Δένδια περιείχε “32 περιστατικά”, μάλιστα κάποια από αυτά αρκετά σκόρπια. Σήμερα, μετά την ανακριτική διαδικασία, έχουμε μια πληρέστερη εικόνα της εγκληματικής δραστηριότητας της συμμορίας.

Οι 60 δικογραφίες που δημοσίευσε σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών δεν εξαντλούν σε καμία περίπτωση τη χρυσαυγίτικη εγκληματική δράση. Είναι ωστόσο ένα καλό δείγμα του πόσο δεμένη είναι η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Η δολοφονία του Φύσσα, η επίθεση στο ΠΑΜΕ, η απόπειρα δολοφονίας των Αιγύπτιων αλιεργατών είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου μιας πολύπλευρης εγκληματικής δραστηριότητας. Και αυτές οι 60 δικογραφίες δεν είναι παρά ένα μικρό κομμάτι των εκατοντάδων καταγγελιών για τα εγκλήματα των Χρυσαυγιτών.

Αναρωτιούνται -μερικές φορές καλόπιστα- κάποιοι: “Οι δολοφόνοι του Φύσσα ή οι τραμπούκοι που χτύπησαν συνδικαλιστές και μετανάστες πρέπει να πάνε φυλακή. Ισχύει όμως το ίδιο για τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης που δεν ήταν φυσικοί αυτουργοί εγκληματικών πράξεων;”. Όπως διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας παρακάτω, το εύρος των εγκληματικών πράξεων των μελών και στελεχών της οργάνωσης είναι τέτοιο που μόνον η παραδοχή της ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης μπορεί να το δικαιολογήσει.

Οι “εκπρόσωποι” της συμμορίας γυρνάνε τα κανάλια και το διαδίκτυο ζητώντας “στοιχεία”. Αυτά είναι μόνον ΚΑΠΟΙΑ από όσα περιέχονται στη δικογραφία. Στην υπόθεση “εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή” δεν βρισκόμαστε στη σφαίρα της απόδειξης. Βρισκόμαστε στη σφαίρα της στατιστικής».

(Οι δικογραφίες, όπως τις δημοσίευσε η ΕφΣυν, σε PDF υπάρχουν εδώ).

Πηγή: Jail Golden Dawn

εμφάνιση σχολίων