0
1
σχόλια
182
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Από σύσταση εγκληματικής οργάνωσης έως απόπειρες ανθρωποκτονίας. Εγκαλείται ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μετά και από άρση τηλεφωνικού απορρήτου

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
9 Ιουλίου 2014
Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, απόπειρες ανθρωποκτονίας, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών, δωροδοκία και για άλλα αδικήματα, εγκαλείται από τις δικαστικές αρχές ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης.

Το δικαστικό έγγραφο αναφέρει πως «ο πρόεδρος και οι στενοί συνεργάτες του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της οργάνωσης της ομάδας τους, προσεγγίζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας, κάποιους από τους οποίους και προσλαμβάνουν σε καίριες θέσεις της ΠΑΕ, μετά την αποχώρησή τους από νευραλγικές θέσεις που κατείχαν στο δημόσιο».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών της Αθήνας, όπου περιλαμβάνεται σωρεία επιβαρυντικών στοιχείων για τον Β. Μαρινάκη, που προέρχονται -μεταξύ άλλων- και από άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εκπομπής Δίκη του Κυριάκου Θωμαΐδη, μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ως ύποπτοι καλούνται οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες Γ. Σαρρής, Γ. Παπακωνσταντίνου, Θ. Κουρίδης, Αρ. Σταθόπουλος, Θ. Μπριάκος, Γ. Δούρος και οι διαιτητές Κ. Ιωαννίδης, Απ. Αμπαρκιόλης και Γ. Καμπαξής.

εμφάνιση σχολίων