1
1
σχόλια
162
λέξεις

Το Adhocracy αμφισβητεί και ξαναγράφει τους κανόνες μέσα από κοινόχρηστα αρχεία και νέα «μυαλά». Με ελεύθ. είσοδο στη Στέγη μέχρι τον Ιούλιο

DOC TV
1 Μαΐου 2015
Το #AdhocracyAthens είναι κάτι παραπάνω από μια έκθεση φεστιβάλ για το design ή την αρχιτεκτονική. Αμφισβητεί, ξαναγράφει κανόνες κι έχει σκοπό τη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας. Γιατί για να αλλάξεις τον κόσμο, πρέπει να αλλάξεις.

Adhocracy= «Οποιαδήποτε μορφή οργάνωσης που αντιβαίνει τα συνήθη γραφειοκρατικά πλέγματα, για να εντοπίσει ευκαιρίες, να επιλύσει προβλήματα και να φέρει αποτελέσματα». Κεντρική ιδέα αυτής της συνάντησης είναι να φωτίσει τα επιτεύγματα δημιουργών που αλλάζουν το σύστημα, αλλάζοντας τον τρόπο που οι ίδιοι δημιουργούν.

Μιλάμε για ανοιχτά αρχεία, open source-ing, ιδέες επαναχρησιμοποίησης, κοινόχρηστες «πατέντες», νέα ήθη που ανανεώνουν το ντιζάιν, την αρχιτεκτονική, την καθημερινότητά μας. Στα εγκαίνια της έκθεσης είδαμε πρότζεκτ που αμφισβητούν τις έννοιες της εργασίας, του design και τη σχέση του με τα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά πεδία.
Info: Adhocracy, έως αρχές Ιουλίου. Καθημερινά 12:00-21:00. Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Συγγρού 107. Μετρό στάση Συγγρού-Φιξ. Facebook. Είσοδος ελεύθερη.

εμφάνιση σχολίων