1
1
σχόλια
185
λέξεις
VIDEO

O σκηνοθέτης Μάκης Παπαδημητράτος σε μια απολαυστική ομιλία αφιερωμένη στους Αθηναίους

ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
16 Μαΐου 2014
«Στην παρουσίασή μου θα σας θυμίσω τα μεγαλύτερα γεγονότα που έζησα σε αυτή την πόλη. Κατά βάση είναι στιγμές που μικρές ή μεγάλες ομάδες ανθρώπων έδρασαν συλλογικά με σκοπό να βελτιώσουν τη ζωή τους - δεν εξετάζω αν πέτυχαν ή όχι, ούτε αν συμφωνώ με τη μέθοδο που επέλεξαν».

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Μάκης Παπαδημητράτος κάνει μια αναδρομή με χιούμορ και αποδόμηση -μια ομιλία χρησιμότατη λίγο πριν τις εκλογές-, στο πλαίσιο του 6ου Pecha Kucha, που δεν βαριόμαστε να βλέπουμε και να ξαναβλέπουμε.

Πορείες, καταλήψεις, νέα ήθη. Γύρω από σημαντικά ιστορικά γεγονότα που ζήσαμε στην πόλη της Αθήνας αναπτύχθηκαν ιδέες, σχέσεις και κοινωνική αλληλεγγύη… «Δεν υπάρχει άλλη λύση για την ευτυχία παρά να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. H Αθήνα είμαστε εμείς», καταλήγει η ομιλία.

Το 6ο Pecha Kucha που έγινε φέτος στο Ρομάντζο ήταν αφιερωμένο στην Αθήνα. Καθένας από τους 10 Αθηναίους που συμμετείχαν παρουσίασε ένα σχετικό θέμα μέσα από 20 εικόνες (επί 20 δευτερόλεπτα η καθεμία). Μίλησαν για τη σχέση τους με την πόλη, την άβολη πραγματικότητά της, τις ιδέες για την αλλαγή της.εμφάνιση σχολίων