0
2
σχόλια
480
λέξεις
ΖΗΝ

Μόδα, γούστο, τέχνη στην κουζίνα. Μια γλυκιά ζέβρα στολίζει τα πάρτι μας

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
19 Μαΐου 2014
Για τα πάρτι-έκπληξη, για τα γενέθλια των αγαπημένων μας, για τις σπέσιαλ περιστάσεις ή για όταν θέλουμε να παίξουμε στην κουζίνα με τους φίλους μας. Η τρέλεια τούρτα-ζέβρα, ριγέ μέσα-έξω, εισβάλλει στην κουζίνα μας. Τόσο όμορφη που σχεδόν λυπόμαστε να τη φάμε – αλλά τελικά το ξεπερνάμε.

ΥΛΙΚΑ: 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 400 γρ. ζάχαρη, 180 ml φυτικό λάδι, 5 ml εκχύλισμα βανίλιας, 2½ κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ, ½ κουτ. γλ. αλάτι, 4 αυγά, 240 ml γάλα,  λευκό, ροζ και μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ: 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 280 γρ. ζάχαρη άχνη, 2 κουτ. σουπ. γάλα, 1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Μαύρη ζαχαρόπαστα (τη βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής).


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το λάδι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις τελειώσουμε με το χτύπημα, μοιράζουμε το μείγμα σε τρία μπολ, ως εξής: στο ένα βάζουμε το μισό μείγμα και στα άλλα δύο από ¼. Στα μικρότερα μπολ βάζουμε μαύρο και ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής αντίστοιχα, τόσο όσο να γίνει το χρώμα πλούσιο. Παίρνουμε δύο στρογγυλά ταψάκια με διάμετρο περίπου 25 πόντους και τα ψεκάζουμε ελαφρά με φυτικό λάδι. Ξεκινάμε να τα γεμίζουμε ως εξής: βάζουμε στο κέντρο δύο κουταλιές από το λευκό μείγμα. Στη συνέχεια, στο κέντρο του λευκού μείγματος, προσθέτουμε μία κουταλιά ροζ μείγματος. Στο κέντρο του ροζ, βάζουμε μία κουταλιά μαύρο μείγμα. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να γεμίσουμε και τα δύο ταψιά. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να βυθίζουμε στο κέντρο τους μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά. Έπειτα ξεφορμάρουμε σε πιατέλα να κρυώσουν εντελώς.

ΚΡΕΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ: Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ξαναχτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος, βάζουμε το γάλα και τη βανίλια. Χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει μια πλούσια κρέμα. Κρατάμε μια μικρή ποσότητα (μισό φλιτζάνι περίπου) και τη βάφουμε με το ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής.

ΜΟΝΤΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ: Απλώνουμε πάνω στο ένα κέικ μια στρώση κρέμας βουτύρου. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο κέικ και καλύπτουμε με την κρέμα βουτύρου.

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΕΒΡΑ: Βάζουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί τη μαύρη ζαχαρόπαστα. Την απλώνουμε με βέργα ή πλάστη μέχρι να γίνει πολύ λεπτή. Με τη ροδέλα που κόβουμε κομμάτια την πίτσα, κόβουμε σε ακανόνιστες λωρίδες τη ζαχαρόπαστα. Παίρνουμε την κάθε λωρίδα και ξεκινώντας από το πλαϊνό μέρος της τούρτας μας, εκεί που ακουμπά στην πιατέλα, ξεκινάμε να την κολλάμε πάνω στην κρέμα. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να γεμίσουμε όλη την επιφάνεια της τούρτας. Παίρνουμε τη ροζ κρέμα βουτύρου και τη βάζουμε σε κορνέ. Διακοσμούμε τη ζέβρα μας με μικρές μπαλίτσες γύρω-γύρω στη βάση της.

Πηγή: Cookies Cupcakes and Cardio

εμφάνιση σχολίων