0
1
σχόλια
442
λέξεις
ΖΗΝ

Eύκολοι τρόποι για να αυξήσουμε τον μεταβολισμό μας

DOC TV
21 Μαΐου 2014
Λέμε όχι στις εξαντλητικές δίαιτες και ναι στην αλλαγή μικρών καθημερινών συνηθειών αλλά και στην ενημέρωση σχετικά με τις τροφές και τον οργανισμό μας. Όσο πιο πολλά ξέρουμε τόσο καλύτερα ζούμε και τρεφόμαστε. Είναι σημαντικό να χάνουμε βάρος με τρόπο που δεν θα σοκάρει τον οργανισμό μας και δεν θα «σκοτώσει» τον μεταβολισμό του. Αυτά τα tips, συνδυαστικά, αυξάνουν τις καύσεις και βοηθούν τον τρόπο που μεταβολίζουμε όσα τρώμε. Με σωστότερη διατροφή και μέτρια άσκηση, ο μεταβολισμός μας θα «καίει» με γρηγορότερους ρυθμούς.

ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: Οι καύσεις του οργανισμού αλλάζουν αν καταναλώνουμε για παράδειγμα 2.000 θερμίδες σε τρία γεύματα ή σε 5-6. Ο καταμερισμός σε περισσότερα και μικρότερα γεύματα κρατά σταθερά τα επίπεδα του ζαχάρου και της ινσουλίνης στο αίμα, γεγονός που βοηθά όχι μόνο στο να κάνουμε καλύτερες καύσεις αλλά και να μην πεινάμε στα ενδιάμεσα.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ: Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού αυξάνει τις καύσεις, σύμφωνα με έρευνες όπως αυτή που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Obesity. Αιτία της αύξησης των καύσεων του μεταβολισμού είναι οι πολυφαινόλες που περιέχει το πράσινο τσάι, και συγκεκριμένα οι κατεχίνες (EC, ECG, EGC, EGCG), που συνεισφέρουν στην αύξηση του βασικού μεταβολισμού.

ΚΑΦΕΪΝΗ: Πολλές έρευνες για την παχυσαρκία και τη δράση της καφεΐνης καταλήγουν στο εξής συμπέρασμα: η δράση της καφεΐνης στο αδυνάτισμα και στον μεταβολισμό είναι μικρή, οπότε δεν βοηθάει ιδιαίτερα. Ούτε και η διουρητική της δράση βοηθάει. Είναι όμως σαφώς προτιμότερο να πιούμε έναν καφέ από το να καταναλώσουμε ένα αναψυκτικό που περιέχει πάνω-κάτω 8 κουταλιές ζάχαρης.

ΝΕΡΟ: Υπάρχει λόγος που οι γιατροί λένε να μην ξεχνάμε το νεράκι μας. Μέσω του νερού, ο οργανισμός μας αποβάλλει τα «σκουπίδια» του και μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά των τροφών μας και οξυγόνο στα κύτταρα. Δεν βοηθάει στο να χαθεί λίπος, όμως αποβάλλει τις τοξίνες, πράγμα που ευνοεί όχι μόνο την καλή φυσική κατάσταση του οργανισμού αλλά και την ομορφιά μας.

ΑΠΑΧΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ: Πέφτουμε συχνά στην παγίδα να νομίζουμε πως δεν περιέχουν πολλές θερμίδες και άρα δεν παχαίνουν, όμως αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια. Πολλά άπαχα τρόφιμα έχουν μεγάλες ποσότητες απλών σακχάρων προκειμένου να είναι πιο εύγευστα. Αυτό αυξάνει κατακόρυφα τη θερμιδική τους αξία, σε βαθμό που πολλές φορές θα ήταν προτιμότερο να καταναλώναμε κάτι με όλα του τα λιπαρά. Διαβάζουμε προσεκτικά λοιπόν τις ετικέτες τους και επιλέγουμε όχι μόνο με βάση τις θερμίδες αλλά και τα υπόλοιπα συστατικά.

ΑΣΚΗΣΗ: Το ξέρουμε όλοι πως είναι προτιμότερο λίγο και κάθε μέρα, παρά πολύ και μία στις τόσες. Έστω και μισή ώρα ήπιας άσκησης, όπως το περπάτημα, κάθε μέρα, είναι πιο ευεργετικό για την αύξηση αλλά και τη διατήρηση του μεταβολισμού μας σε υψηλά επίπεδα, παρά να σκοτωνόμαστε ένα τρίωρο στο γυμναστήριο όποτε το θυμηθούμε.

Πηγή: Iatronet

εμφάνιση σχολίων