0
1
σχόλια
335
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ

Ένας σουρεαλιστικός μονόλογος για τον Βλαμμεντίνο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΤΖΗΜΑΓΙΟΓΛΟΥ
14 Φεβρουαρίου 2011
ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ. Όσοι είναι το γιορτάζουν. Όσοι δεν είναι το χλευάζουν. Ή και το αντίστροφο. Αλλά μπέσα τώρα. Είναι κάποιος εκεί έξω που όσο κι αν ξερνάει καρδούλες με όλο αυτό το κιτς πανηγύρι, τη χαρά του ανθοπώλη, του ζαχαροπλάστη, του εσωρουχά, του βιβλιοπώλη για τους κουλτουριάρηδες (το τι Μονόγραμμα του Ελύτη και Σονέτο του Σαίξπηρ έχει να πουληθεί), του εστιάτορα, του Γιάννη Πάριου -είναι κάποιος εκεί έξω που αν λάβει ένα δωράκι τη σημερινή μέρα δε θα κρυφοχαρεί, δε θα κρυφοχαμογελάσει;

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ Η ΜΟΝΗ να στείλεις λουλούδια στον εαυτό σου σήμερα. Μόνο και μόνο για εκείνη τη ηλίθια σκέψη που μπορεί να σε κάνει να πιστέψεις για μια στιγμούλα, για όσο διαρκεί η συναλλαγή με το delivery boy δηλαδή, ότι κάποιος σε θυμήθηκε. Επίσης μπορείς να κάνεις τις γνωστές δηλώσεις στην ερώτηση αν γιορτάζεις ή αν κάποιος σου ευχηθεί χρόνια πολλά.

ΜΕ ΑΕΡΑ ΘΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙΣ. Ότι όταν είσαι ερωτευμένος γιορτάζεις όλες τις μέρες του χρόνου. Ή ότι δε γιορτάζεις γιατί αυτή είναι μία δυτική, καταναλωτική γιορτή που καμία σχέση δεν έχει με τον έρωτα και ότι εμείς θα πρέπει να καθιερώσουμε τη δική μας εορτή, του Αγίου Υακίνθου μεγάλη η χάρη του.

Ή ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ την ίδια, τους φίλους σου, τη δουλειά σου, το σκύλο σου, τα φυτά σου. Τον εαυτό σου.

ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ μεγαλοφώνως τι σχέση έχει η καρδιά σαν όργανο με τον Έρωτα; Εγώ θα ήθελα να βλέπω παντού τον εγκέφαλο σαν όργανο. Το μόνο σχετικό. Φαντάσου μυαλά παντού. Με τους νευρώνες και τους νευροδιαβιβαστές του, με το νωτιαίο μυελό, τα ημισφαίρια, τους λοβούς και τον υποθάλαμο. Εγκέφαλος σοκολατάκι, εγκέφαλος μπαλονάκι, εγκέφαλος πάνω σε λούτρινο αρκουδάκι, εγκέφαλος στάμπα σε μπλουζάκι με βελάκι να τον διαπερνά. Για να μην αναφέρω στην ανατομία του έρωτα κι άλλα όργανα που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο…

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΜΜΕΝΤΙΝΟΥ. Και επειδή αμαρτία εξομολογημένη είναι αμαρτία αλλά εξομολογημένη, θα ήθελα και γω μια καρδούλα σήμερα.


Φλουοξετίνη: Εκλεκτικός ανταγωνιστής της επαναπρόσληψης σεροτονίνης ή SSRI. Ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη θεραπεία της κατάθλιψης.

εμφάνιση σχολίων