1
1
σχόλια
185
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Έξω από την ελεεινή κλινική των φυλακών ακούμε συνοπτικά την αλήθεια για τους ξεχασμένους ασθενείς. Ο Μάνος Τσίζεκ το κατέγραψε

ΒΙΝΤΕΟ: ΜΑΝΟΣ ΤΣΙΖΕΚ
4 Μαρτίου 2014
27 Φλεβάρη. Νοσοκομείο Αγ. Παύλος. Ξεχασμένοι οροθετικοί, ασθενείς που χρειάζονται μεταγγίσεις, ένα νοσοκομείο που δεν έχει κρεβάτια ή ζεστό νερό. Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης συμπαράστασης, ο σκηνοθέτης Μάνος Τσίζεκ κατέγραψε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.Τη συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους ασθενείς-κρατούμενους διοργάνωσε η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων» η οποία, καλεί το υπουργείο Δικαιοσύνης να εξαγγείλει άμεσα μέτρα: «ο συνωστισμός έχει μετατρέψει το, κατ’ ευφημισμό, νοσοκομείο σε αποθήκη ανθρώπων».

Την ίδια ώρα η αστυνομία προχώρησε σε προληπτικές προσαγωγές τριών κατοίκων του Κορυδαλλού, που κατευθύνονταν προς τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (αφέθηκαν ελεύθεροι περίπου δυόμιση ώρες αργότερα).

Η Πρωτοβουλία υποστηρίζει ότι από την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για αποφυλάκιση ασθενών που έχουν καταδικαστεί με ποινές έως 10 χρόνια «θα ευεργετηθούν 100 από τους 13.000 και πλέον κρατούμενους, αφού όσοι εμπίπτουν στις εξαιρέσεις είναι υπερδιπλάσιοι όσων δικαιούνται την υπό όρους απόλυση». Σημειώνεται πως σήμερα στο νοσοκομείο κρατούνται 209 ασθενείς, εκ των οποίων οι 131 είναι οροθετικοί, όταν οι προβλεπόμενες κλίνες είναι 60.


Δείτε περισσότερα στο λογαρισμό του τουίτερ Κολαστήριο και στο Κελί.

εμφάνιση σχολίων