Δύο δροσερές μους και ένα αφράτο σουφλέ σοκολάτας. Από την επιθυμία μέχρι τον ουρανίσκο σε δύο λεπτά
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
13 Ιανουαρίου 2014
ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΟ-ΣΟΥΦΛΕ ΤΣΑΚ-ΜΠΑΜ
ΥΛΙΚΑ: 4 κουτ. σουπ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 4 κουτ. σουπ. ζάχαρη, 2 κουτ. σουπ. κακάο, 3 κουτ. σουπ. φρέσκο γάλα ή αραιωμένο εβαπορέ, 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο, 3 κουτ. σουπ. σταγόνες ή νιφάδες ή τρούφα σοκολάτας, 1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μια μεγάλη κούπα καφέ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά που είναι σε μορφή σκόνης. Προσθέτουμε πρώτα το αυγό και ανακατεύουμε. Ύστερα βάζουμε στην κούπα και το γάλα μαζί με το λάδι. Όταν όλα μαζί γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε. Ψήνουμε στα μικροκύματα για τρία λεπτά (1.000 w) ή για 4 λεπτά (700 w). Το σουφλέ θα φουσκώσει πολύ πάνω από την κούπα και μόλις το βγάλουμε από το φουρνάκι, θα «πέσει». Αν θέλουμε, μπορούμε επίσης να το περιχύσουμε με λίγη κρέμα γάλακτος ή να το συνοδέψουμε με μία μπάλα παγωτού.
ΔΡΟΣΕΡΗ ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ Ή ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ
ΥΛΙΚΑ: 100 γραμμ. θρυμματισμένα μπισκότα τύπου Digestive, 500 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι, 100 γραμμ. γάλα ζαχαρούχο, 4 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βγάζουμε ξύσμα από δύο λεμόνια και έπειτα στίβουμε και τα τέσσερα. Με σύρμα, χτυπάμε επί ένα λεπτό το χυμό και το ξύσμα μαζί με το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα. Ρίχνουμε τα κομματάκια μπισκότων σε ποτήρια, καλύπτουμε με την κρέμα και απολαμβάνουμε. Για να φτιάξουμε τη μους πορτοκαλιού, απλώς αντικαθιστούμε τα τέσσερα λεμόνια με τρία μικρά πορτοκάλια. Χρησιμοποιούμε το ξύσμα από 1 1/2 πορτοκάλι και το χυμό και των τριών.
εμφάνιση σχολίων