0
2
σχόλια
261
λέξεις
ΖΗΝ

Ένα τέλειο δώρο -με κερί ή χωρίς. Χρειαζόμαστε μόνο εσπεριδοειδή, φυτά, μπαχαρικά και εκχυλίσματα

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
21 Δεκεμβρίου 2013
Θέλουμε ιδέες για χειροποίητα δώρα; Ή μήπως κάτι για να ζεστάνει την ατμόσφαιρα στο σπίτι μας; Με ελάχιστα υλικά και χρήματα, μπορούμε να φτιάξουμε ένα τρέλειο αρωματικό βάζο, το οποίο θα διακοσμήσει και θα αρωματίσει το χώρο μας ή θα το χαρίσουμε σε όσους αγαπάμε.

Τα υλικά είναι απλά: εσπεριδοειδή, φυτά, μπαχαρικά, εκχυλίσματα και νερό. Απλώς βάζουμε τους συνδυασμούς των υλικών που θέλουμε στα βάζα και τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη μέχρι να έρθει η ώρα να τα χρησιμοποιήσουμε.

Για να αρωματίσουν το χώρο, απλώς ρίχνουμε τα υλικά σε κατσαρολάκι μέχρι να βράσουν. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να απελευθερώνουν το άρωμά τους, προσθέτοντας νεράκι όταν χρειάζεται. Μπορούμε επίσης να αφήσουμε τα υλικά μέσα στο βάζο και να τοποθετήσουμε πάνω τους κεράκια ρεσό για να στολίσουμε το τραπέζι μας. Πολλά διαφορετικά βάζα μαζί φτιάχνουν ένα τρέλειο κεντρικό κομμάτι, για να χρωματίσουμε και να αρωματίσουμε το γιορτινό μας τραπέζι. Φυσικά μπορούμε να τα στολίσουμε με φιόγκους, γκι, κορδέλες, αυτοκόλλητα, ευχετήρια καρτελάκια και ό,τι άλλο μας αρέσει.


Διαλέξαμε μερικούς συνδυασμούς υλικών που μας μύρισαν πολύ ωραία. Φυσικά ο αυτοσχεδιασμός είναι το παν και εννοείται πως επαναχρησιμοποιούμε τα βάζα με νέα υλικά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ  ΒΑΖΟ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΚΑΝΕΛΑ-ΓΑΡΙΦΑΛΟ: 1 πορτοκάλι σε φέτες, 3 ξυλάκια κανέλας, 1/2 κουταλιά τριμμένη κανέλα, μισό κουταλάκι καρφάκια γαρίφαλου

ΛΕΜΟΝΙ-ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ-ΒΑΝΙΛΙΑ: 3 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο, 2 λεμόνια σε φέτες, 1 κουτ. σουπ. εκχύλισμα βανίλιας

ΛΑΪΜ-ΘΥΜΑΡΙ-ΜΕΝΤΑ-ΒΑΝΙΛΙΑ: 4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι, 3 λάιμ σε φέτες, 1 κουτ. σουπ. εκχύλισμα βανίλιας, 7-8 φυλλαράκια μέντας

ΑΜΥΓΔΑΛΟ-ΤΖΙΝΤΖΕΡ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: 1 πορτοκάλι σε φέτες, 1 κουτ. σουπ. τριμμένο τζίντζερ, 1/2 κουτ. σουπ. εκχύλισμα αμυγδάλου
 
εμφάνιση σχολίων