2
1
σχόλια
407
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ

Βρέχει φαντασία και χιούμορ σ’ ένα άψογο animation

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΑΚΗΣ ΛΑΚΤΑΡΙΔΗΣ [email protected]
24 Οκτωβρίου 2013
Μετά την ευτυχή κατάληξη και τη σωτηρία τους από τον τυφώνα τροφίμων, που παραλίγο να καταστρέψει το νησί τους και τον κόσμο, ο νεαρός εφευρέτης Φλιντ Λόκγουντ και η παρέα του, μαζί με όλους τους κατοίκους του νησιού, μεταφέρονται με τη χορηγία του Τσέστερ Βι -παιδικού ειδώλου του Φλιντ- και της εταιρείας του, σε μια άλλη πόλη, μέχρις ότου εκείνος και οι συνεργάτες του καθαρίσουν το νησί από τους τόνους φαγητού που το έχουν καταπλακώσει. Θα τον προσλάβει μάλιστα, δίνοντάς του έτσι την ευκαιρία να γίνει μέλος της ελίτ των εκλεκτών της εταιρείας του -με την προϋπόθεση να προτείνει μια πρωτότυπη ιδέα για μια νέα εφεύρεση.Σύντομα, όμως, θα χρειαστεί να επιστρέψει στο νησί με τις ευλογίες του Τσέστερ Βι, γιατί όχι μόνο δεν έχει καθαριστεί, αλλά και γιατί η εφεύρεσή του, η μηχανή που μετέτρεπε το νερό σε τρόφιμα, δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί και έχει πια μεταλλάξει φρούτα, junk food και ζαρζαβατικά σε επικίνδυνα, τρομακτικά όντα. Αυτό που πραγματικά θέλει ο Τσέστερ Βι είναι η μηχανή του Φλιντ, για εμπορική εκμετάλλευση. Θα του προτείνει να πάει μόνος, όμως -παρά τις αντιρρήσεις του Φλιντ- τα φιλαράκια του θα τον ακολουθήσουν. Όλοι μαζί θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσουν «σημεία και τέρατα», αλλά και το δηλητήριο που διαχέει στις σχέσεις τους ο Τσέστερ Βι, με στόχο την απόκτηση της μηχανής και την καταστροφή του νησιού.

Χαράς ευαγγέλια! Ο Φλιντ και η παρέα του επιστρέφουν, με περισσότερο κέφι, περισσότερο χιούμορ και περισσότερη, πραγματικά οργιώδη, σουρεαλιστική φαντασία. Για ποιο πράγμα να πρωτομιλήσει κανείς; Για τους Μπανανόσαυρους; Τις Τσιζμπεργκαράχνες; Τους Γαριμπαντζίδες; Τους Καρπουζελέφαντες; Τα Φλαμάνγκο; Την ευφάνταστη, συναρπαστική, γεμάτη ανατροπές  και κινηματογραφικές αναφορές (“Jurassic Park”, “Avatar”) πλοκή της; Για τα οικολογικά και υπέρ της φιλίας, της συλλογικότητας, της αποδοχής του διαφορετικού και αντι-τεχνοφοβικά μηνύματά της; Για την εξαιρετική δουλειά στο σχεδιασμό, την κίνηση και πρωτότυπη σύλληψη πλασμάτων, background, χρωματισμού, ηχητικού σχεδιασμού, 3-D animation;Φροντίστε να τη δείτε σε τρισδιάστατη εκδοχή με υπότιτλους, αν και φοβόμαστε πως ίσως να βγει μόνο μεταγλωττισμένη. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς είχαν «πάρει» οι Φιλ Λορντ, Κρις Μίλερ και η Erica Rivinoja, όταν έγραφαν το στόρι της ταινίας. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι θα θέλαμε πολύ να το «πάρουμε» κι εμείς!


Info: «Βρέχει Κεφτέδες 2» (“Cloudy with a Chance of Meatballs 2”) -Κινούμενα Σχέδια. ΗΠΑ 2013. Πρεμιέρα: Πέμπτη 24 Οκτωβρίου. Σκηνοθεσία: Κόντι Κάμερον και Κρις Περν. Με τις φωνές των: Μπιλ Χέιντερ, Άννα Φάρις, Τζέιμς Καν, Μπέντζαμιν Μπρατ. Διανομή: Feelgood Entertainment


Διαβάστε επίσης όλες τις ταινίες της εβδομάδας
εμφάνιση σχολίων