0
5
σχόλια
173
λέξεις
VISUALISM

Στις 9 Μαρτίου του 1959 γεννήθηκε η Barbie. Το σωματικό της πρότυπο ταλαιπώρησε πολλά κορίτσια μέχρι σήμερα. Αυτή η 3D Barbie βάζει τις αναλογίες της σε ανθρώπινη κλίμακα 
 

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
9 Μαρτίου 2018
Εντάξει. Όλοι ξέρουμε ότι οι αναλογίες της Barbie δεν είναι ρεαλιστικές. Ωστόσο, περισσότερες από μία γενιά κοριτσιών μεγαλώνουν ακόμη με το όνειρο να της μοιάσουν. Γι' αυτό ο καλλιτέχνης και ερευνητής Νickolay Lamm αποφάσισε να τους χαλάσει το όνειρο, αποδεικνύοντας πόσο αφύσικη είναι η εμφάνισή της. Ο Νickolay συνέκρινε τις αναλογίες της κούκλας με ένα κανονικό 19χρονο κορίτσι, όπως καθορίζεται από το CDC, και μετά από δύο μήνες εργασίας, τύπωσε ένα 3D μοντέλο τού τι είναι «φυσιολογικό» και με τι θα έμοιαζε η Barbie στην πραγματική ζωή.

Τα αποτελέσματα δείχνουν όχι μόνο πως η Barbie υπερβαίνει κατά πολύ σε ύψος τη μέση γυναίκα, αλλά φαίνεται επίσης πως είναι κοντά στην ανορεξία, με ένα κεφάλι τόσο μεγάλο, που θα ήταν αδύνατο να περπατήσει στην πραγματική ζωή. «Θέλω να δείξω ότι ο μέσος όρος είναι όμορφος», λέει ο Νickolay.


Θέλουμε να χαρίσουμε κούκλες Barbie-Nickolay σε όλα τα 5χρονα.
 
εμφάνιση σχολίων