0
1
σχόλια
284
λέξεις
CULTURE

Κερδίζουν το βραβείο, μαζί με τους Kλαίοντες Πέτρινους Γίγαντες και τους υπόλοιπους σουρεάλ χαρακτήρες που σχεδίασαν για τη Στέγη

ΜΑΡΙΑΝΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
25 Απριλίου 2013
Οι Beetroot είναι μια πολυσυλλεκτική καλλιτεχνική ομάδα από τη Θεσσαλονίκη, που ασχολείται κυρίως με την οπτική επικοινωνία και το σχεδιασμό. Οι περισσότεροι τους γνωρίζουν από την έκθεσή τους Tα Ελληνικά Τέρατα, στο Μουσείο Μπενάκη.

Ξεκίνησαν με κοινό όνειρο να φτιάξουν κάτι ομαδικό που θα τους δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάζουν πράγματα που αγαπούν. Τελικά ένωσαν τις δυνάμεις τους το 2000. Πήραν το όνομά τους από τη νουβέλα του Τομ Ρόμπινς, Το Άρωμα του Ονείρου. Ταιριαστό όνομα για μια ομάδα φίλων που ονειρεύεται.

Το 2011 βραβεύτηκαν στον περίφημο διαγωνισμό red dot για το σύνολο του έργου τους. Το 2012 ξεκίνησαν τη συνεργασία τους με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Τώρα κερδίζουν άλλο ένα σημαντικό βραβείο: το D&AD Professional In Book Award 2013 in Crafts for Design and Illustration for Design, με τις εικονογραφήσεις που δημιούργησαν για την οπτική ταυτότητα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Οι ίδιοι στη σελίδα τους στο Facebook γράφουν ενθουσιασμένοι, δίνοντας την αίσθηση πως κάθε έργο τους είναι ένας μικρός ζωντανός οργανισμός που ζει και αναπνέει εκεί δίπλα, μαζί τους: «Ήμασταν γεμάτοι αβεβαιότητα, ανυπομονησία και πάθος για αυτό το έργο. Αλλά αυτά τα έργα χρειάζονται δύο… Και η Στέγη ήταν ο τέλειος παρτενέρ. Οπότε, χωρίς άλλη καθυστέρηση, περήφανα σας ανακοινώνουμε ότι: Με τους κλαίοντες πέτρινους γίγαντες, Τα ανθογεννημένα πολύεδρα, Τα πουλιά με τους ουρανόκαθρέφτες, Τα κρυπτικά ηχοσυμπλέγματα, τις αποδομημένες και χιουμοριστικές φόρμες και γενικότερα όλες τις εικονογραφήσεις που δημιουργήσαμε για οπτική ταυτότητα της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, η Beetroot κέρδισε το D&AD Professional In Book Award 2013 in Crafts for Design and Illustration for Design. Η Beetroot είναι χαρούμενοι - Οι Beetroot δημιουργεί». Μπράβο και εύγε, Beetroot.

 
εμφάνιση σχολίων