Η μεγάλη επιστροφή
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΑΚΗΣ ΛΑΚΤΑΡΙΔΗΣ
25 Απριλίου 2013
Κι εκεί που συνήθως στην τρίτη συνέχειά της μια ιστορία έχει εξαντλήσει όλη της την πρωτοτυπία, εδώ η επιτόπου στροφή με τους ίδιους χαρακτήρες (η Γκουίνεθ Πάλτροου ως Πέπερ Ποτς και ο Ντον Τσιντλ ως Τζέιμς Ρόουντς είναι πάλι εδώ), σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον και κυρίως, με καινούργια πρόσωπα στο σενάριο και τη σκηνοθεσία, δίνει νέα πνοή σ’ ένα κουρασμένο είδος. Ένα είδος, που μετά την τριλογία του “Batman” από τον Κρίστοφερ Νόλαν, αλλά και τους «Εκδικητές», μοιάζει να μην έχει να δώσει τίποτε περισσότερο από όλο και πιο περίτεχνα ειδικέ εφέ και προϊόντα franchising στη μαμά εταιρεία.
Σκοτεινό και ταυτόχρονα αστείο, το σενάριο των Ντρου Πιρς (υπεύθυνος και για το πολυαναμενόμενο “Pacific Rim” του Γκιγιέρμο Δελ Τόρο) και Σέιν Μπλακ δεν επικεντρώνεται μόνο στο βασικό χαρακτήρα που υποδύεται με απίστευτο σφρίγος ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, αλλά δίνει και χώρο στην ανάπτυξη και όλων των άλλων βασικών χαρακτήρων, ιδιαιτέρως του Mantarin, που πολλοί τον παρομοιάζουν με τον Jocker, το μεγαλύτερο αντίπαλο του Batman. Έχουμε λοιπόν μια καινούργια συναρπαστική περιπέτεια, που αν και κουράζει λίγο με τη μεγάλη της διάρκεια και μια αναπόφευκτη κοιλίτσα στη μέση, καταφέρνει να μας χαρίσει γερές δόσεις ενήλικου θεάματος.
Info: “Iron Man 3” -Περιπέτεια Φαντασίας. Η.Π.Α., Κίνα 2013. Παγκόσμια Πρεμιέρα: Πέμπτη 25 Απριλίου. Σκηνοθεσία: Σέιν Μπλακ. Σενάριο: Ντρου Πιρς, Σέιν Μπλακ. Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Γκουίνεθ Πάρτλοου, Ντον Τσιντλ, Μπεν Κινγκσλεϊ, Γκάι Πιρς, Ρεμπέκα Χολ, Τζον Φαβρό. Διανομή: Feelgood Entetairnment.
εμφάνιση σχολίων