1
7
σχόλια
185
λέξεις
CULTURE

Μια διεθνής ελληνίδα φωτογράφος φωτίζει τη βιομηχανία του σεξ και της παράνομης πορνείας σε καιρό κρίσης

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
5 Απριλίου 2013
Η πορνεία είναι νόμιμη στην Ελλάδα, αλλά μόνο σε οίκους ανοχής με άδεια. Η φωτορεπόρτερ Μυρτώ Παπαδοπούλου απαθανάτισε νόμιμες και παράνομες εργαζόμενες στο χώρο για τη σειρά φωτογραφιών της The Attendants, που εξετάζει τη βιομηχανία του σεξ στην Ελλάδα και τη σχέση της με την οικονομική κρίση. Εναρκτήριο έναυσμα γι' αυτό το φωτογραφικό ντοκιμαντέρ ήταν το γεγονός πως στην αρχή της οικονομικής κρίσης στη χώρα το 2009, η παραγωγή των πορνό φιλμ αυξήθηκε ραγδαία. 

Τα όμορφα, σχεδόν απόκοσμα πλάνα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών,
μια περίοδο κατά την οποία η βιομηχανία της πορνείας της χώρας έχει υποστεί πολλές σημαντικές αλλαγές: το ποσοστό του AIDS έχει αυξηθεί κατά 60% από το 2012, η σωματεμπορία έχει αυξηθεί επίσης, ενώ οι τιμές στο εμπόριο του σεξ έχουν μειωθεί δραματικά.

Η Μυρτώ Παπαδοπούλου έχει συνεργαστεί με τα διεθνή έντυπα TIME, GEO, Le Monde, La Stampa, Corriere della Sera, El Mundo, Vision Magazine, Neue Zuger Zeitung, Tages Woche, GIOIA, Diario magazine, National Geographic Magazine. Μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για το The Attendants εδώ.εμφάνιση σχολίων