1
1
σχόλια
219
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Δράσεις σε όλη την Αθήνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, από το Μαραθώνα έως τη Ναυαρίνου

DOC TV
21 Μαρτίου 2013

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό στις 22 Μαρτίου είναι μια αφορμή ώστε να μιλήσουμε για το παράλογο. Η Νο1 πηγή της ανθρώπινης επιβίωσης, από δικαίωμα μετατρέπεται σε προϊόν πολυτελείας.

Η προοπτική της ιδιωτικοποίησης του νερού προβάλλεται στην Ελλάδα ως ανάπτυξη, ενώ η ιστορία έδειξε πως το αντίστοιχο μοντέλο του ’80 και του ’90, που περιελάμβανε την εξαγορά των δικτύων από ιδιωτικές εταιρείες, απέτυχε.

Τα πεμπτοκοσμικά παραδείγματα με χώρες που ιδιωτικοποίησαν το νερό τους δείχνουν την αλήθεια: ως αποτέλεσμα το νερό μετατράπηκε σε χρυσό, οι πολίτες δίψασαν, οι αγρότες καταστράφηκαν. Η κοινή λογική διαγράφει αυτήν την εκδοχή.

Σήμερα πόλεις στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, όπως οι Βρυξέλλες, το Παρίσι, η Μασσαλία, το Μπουένος Άιρες, το Γιοχάνεσμπουργκ κ.ά. γυρίζουν την πλάτη στην ιδιωτικοποίησή του. Η κρατικοποίηση του νερού δεν ωφελεί μόνο τους πολίτες, αλλά και τα δημόσια ταμεία και το περιβάλλον.

Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, ο οργανισμός savegreekwater οργανώνει δράσεις, συζητήσεις, ομιλίες και διαμαρτυρίες ενάντια στην εκποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης:
-Μαζική κινητοποίηση στο φράγμα του Μαραθώνα
-Ποδηλατοπορεία
-Ανοιχτή συζήτηση στο αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο της οδού Ναυαρίνου

Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τις δράσεις εδώ. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε ή και να υπογράψετε τη διακήρυξη κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού στην Ελλάδα εδώ.


Διαβάστε επίσης:
PLAYER: The Green Beautiful
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Μπλε Χρυσός
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Θα γίνουμε Χιλή;
εμφάνιση σχολίων