0
6
σχόλια
187
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια έκθεση-αναδρομή στoν μεγάλο King David

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
13 Μαρτίου 2013
Μουσικός καινοτόμος, πολιτιστικό icon, διαρκώς εξελισσόμενος και μεταλλασσόμενος, σε τόσο υπερθετικό βαθμό, που έχουμε πειστεί πως είναι εξωγήινος -ο Ziggy Stardust απλώς επιβεβαιώνει τις υποψίες μας.

Η έκθεση του Victoria and Albert Museum είναι αφιερωμένη στον πιο ταλαντούχο εξωγήινο που πάτησε ποτέ στη Γη. Διερευνά τη διαρκή επανεφεύρεση του David Bowie από τον εαυτό του επί πέντε δεκαετίες, μέσα από μια συλλογή 300 αντικειμένων και το ευρύ φάσμα των συνεργασιών του με καλλιτέχνες και σχεδιαστές πάσης φύσεως: από μόδα και ήχο, μέχρι ταινίες και γραφικά. Χειρόγραφοι στίχοι, τα αυθεντικά κοστούμια του Ziggy, φωτογραφίες, μουσικά όργανα, συμπεριλαμβάνονται στα εκθέματα. Ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν και πιο προσωπικά αντικείμενα, όπως σελίδες από το ημερολόγιό του, σκίτσα, παρτιτούρες και διάφορα άλλα που θα μας βοηθήσουν να τρυπώσουμε έστω και λίγο στο μυαλό του, ανακαλύπτοντας τη δημιουργική διεργασία των ιδεών του.

Φέτος ο Bowie κυκλοφόρησε ανήμερα των γενεθλίων του ένα
single για να το γιορτάσει, προλογίζοντας το νέο του άλμπουμ The Next Day. Η μουσική και οι στίχοι του μας παραπέμπουν σε ένα αυτοβιογραφικό «σημείωμα», κάτι που δεν έχει γίνει πότε ξανά στη δισκογραφία του. David σε εξωστρέφεια.
 
εμφάνιση σχολίων