0
1
σχόλια
282
λέξεις
ΖΗΝ

Οι Swap not Shop είναι φίλοι μας και μέρος αυτού που εμείς εδώ ονομάζουμε Νέα 'Hθη. Αυτήν την εβδομάδα μιλάνε στα TEDXAueb για την ανταλλαγή και τις αξίες τους

ΒΙΒΙΑΝΑ ΜΗΛΙΑΡΕΣΗ
12 Μαρτίου 2013
Τα Swap not Shop αναρωτιούνται «γιατί δεν μπορούμε να είμαστε καλοί ο ένας με τον άλλο και με τον πλανήτη;». Απορούν με τον παραλογισμό των άπειρων ρούχων και τη συνεχή δημιουργία κι άλλων, κι άλλων. Δεν καταλαβαίνουν γιατί, αφού υπάρχουν τόσα ρούχα στον κόσμο, «πρέπει» διαρκώς να αγοράζουμε καινούργια. Δεν τους νοιάζει αν αυτό κάποιοι το βάφτισαν «φιλοσοφία», στα Swap not Shop φαίνεται απολύτως λογικό.

Oι Swap not Shop αγαπάνε να αλλάζουν τις οπτικές τους γωνίες. Να κάνουν μια τράμπα στην αντίληψή τους. Να μπαίνουν στα παπούτσια των άλλων, να πηδούν στις κουνελότρυπες, στους χωροχρόνους, στα παράλληλα σύμπαντα. Και μετά να βγαίνουν, να διαλογίζονται και να επανα-αυτό-προσδιορίζονται.

Πιστεύουν στους ανθρώπους και την κοινοκτημοσύνη, στο DIY και το feel good, στην αισθητική και την αλληλεγγύη, στον ήλιο και τη θάλασσα, στα παραμύθια και την παιδικότητα, στη φασαρία και τη φαντασία, πως το σκουπίδι του ενός μπορεί να είναι ο θησαυρός κάποιου άλλου, πως τα αντικείμενα είναι για να τα ανταλλάζουμε και πως αυτά που δε μας αρέσουν οφείλουμε να τα αλλάζουμε.

Για να στήσεις το δικό σου πάρτι ανταλλαγής ρούχων, μπορείς να συμβουλευτείς τα τιπς στο Swishing ή να μας στείλεις μήνυμα μέσω του σάιτ ή της σελίδας στο facebook. Για να ενημερώνεσαι για επερχόμενα πάρτι ανταλλαγής ρούχων στην Ελλάδα από τις Swap not Shop ή και άλλες ομάδες, μπορείς να τσεκάρεις το ημερολόγιο στο Swishing, αλλά και τη σελίδα στο Facebook. Swap Not Shop ξανά και ξανά!


Info: Οι Swap not Shop στο TEDXAueb, Παρασκευή 15 Μαρτίου. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, τηλ.: 210.34.18.550.

εμφάνιση σχολίων