0
1
σχόλια
229
λέξεις
ΖΗΝ

Babyfeat, ένας οργανισμός «Πάρε-Δώσε» για όλα τα πιτσιρίκια

DOC TV
25 Φεβρουαρίου 2013
Τα περισσότερα πράγματα των μωρών και των παιδιών δεν προλαβαίνουν να φθαρούν, καθώς αλλάζουν νούμερα και ανάγκες με ρυθμό πολυβόλου. Κι αν κρατάμε ένα-δύο ρουχαλάκια για συναισθηματικούς λόγους, όλα τα υπόλοιπα τι τα κάνουμε;

Το babyfeat μάς δίνει την απάντηση, καθώς είναι το πρώτο στην Ελλάδα κέντρο επαναχρησιμοποίησης παιδικών και βρεφικών ειδών. Με λίγα λόγια προωθεί την επαναχρησιμοποίηση και την αλληλεγγύη. Μπορούμε να πάρουμε τα πιτσιρίκια μας, να πάμε εκεί και να αφήσουμε όσα παιδικά πράγματα δε μας χρειάζονται, να αναζητήσουμε κάτι που χρειαζόμαστε, να παρακολουθήσουμε σεμινάρια και εργαστήρια ή απλώς να κοινωνικοποιηθούμε μαζί με τις υπόλοιπες μαμάδες/θείες/νονές και παιδάκια πίνοντας καφέ και παίζοντας.

Αν και βρίσκεται στην Αθήνα, ο χώρος λειτουργεί σε πανελλήνιο επίπεδο: οι εθελοντές συγκεντρώνουν εκεί όλα τα μωρουδιακά και στη συνέχεια τα προωθούν σε οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.

Στόχος του babyfeat είναι το Κέντρο να αποτελέσει πρότυπο, το οποίο να μπορεί να αναπαραχθεί σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Για να το πετύχει αυτό, πρέπει καταρχήν να μείνει ανοιχτό και λειτουργικό. Γι’ αυτό χρειάζεται τη συνεισφορά μας και έτσι οργανώνει μέσω του Groopio μια εκστρατεία αλληλεγγύης. Πετυχαίνοντας το στόχο των 2.200 ευρώ, θα μπορέσει να κρατήσει τα φώτα του ανοιχτά για έναν ολόκληρο χρόνο. Το project λήγει στις 7 Μαρτίου και ο καθένας μπορεί να βοηθήσει έστω και με ένα ευρώ.


Infο: Κέντρο Babyfeat, Αλκμήνης 16, Κάτω Πετράλωνα, Αθήνα.

εμφάνιση σχολίων