2
1
σχόλια
195
λέξεις
VISUALISM

Τα άλμπατρος τρέφονται με πλαστικό; Οι παραλίες είναι πολύχρωμες; Καταστροφή (και αναγέννηση;) σε 2 συγκλονιστικά βίντεο

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
22 Φεβρουαρίου 2013
Βρισκόμαστε στα Μidway islands, στη μέση του βόρειου Ειρηνικού, ανάμεσα, ας πούμε, στην Καλιφόρνια και την Ανατολική Ασία. Σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα νησιά του πλανήτη, δεκάδες χιλιάδες μωρά άλμπατρος βρίσκονται νεκρά στο έδαφος, με τα στομάχια τους γεμάτα με πλαστικό από τα σκουπίδια που ξέβρασε ο Ειρηνικός Ωκεανός. Η κινηματογραφική ομάδα του Midway επισκέπτεται το μέρος ανά τακτά χρονικά διαστήματα και γίνεται μάρτυρας των κύκλων της ζωής και του θανάτου του τόπου, ως πολυεπίπεδη αλληγορία για την εποχή μας. Εκπληκτική ομορφιά και φρίκη, καταστροφή και αναγέννηση, θλίψη και χαρά, γέννηση και θάνατος.

Το περιβαλλοντικό ντοκιμαντέρ Midway του Chris Jordan μας αφυπνίζει, ξεναγώντας μας σε έναν παράδεισο που μολύνεται καθημερινά από μικρο-κόκκους πλαστικού. Στο δεύτερο βίντεο μπορείτε να δείτε τις μόλις καθαρισμένες παραλίες που με το πρώτο κυματάκι γίνονται πολύχρωμες από πλαστικό, το οποίο κάθε χρόνο διασπάται σε όλο και πιο μικροσκοπικά κομματάκια -μεταλλαγμένη άμμος. Το μήνυμα έχει φθάσει ήδη μέσω του τρέιλερ σε ένα ακροατήριο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, ενώ η παραγωγή για την ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ συνεχίζεται μέσα στο 2013 και γίνεται με δωρεές.


εμφάνιση σχολίων