0
14
σχόλια
302
λέξεις
ΖΗΝ

Ποδήλατο-νιπτήρας, σκάλα-βιβλιοθήκη, σκέιτμπορντ-τραπέζι και βάλε

ΜΑΡΙΛΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ
10 Ιανουαρίου 2013
Κάθε σπίτι κρύβει το δικό του σκελετό: πράγματα παλιά ή εκτός μόδας, που είτε βαριόμαστε να πετάξουμε είτε τα κρατάμε για συναισθηματικούς λόγους ή με την ελπίδα ότι μπορεί κάπως, κάποτε να μας χρειαστούν. Συνήθως σκονίζονται σε κάποια ντουλάπα, πατάρι ή αποθήκη, ένα ακόμα βάρος στην οικιακή μας συνείδηση. Αυτή η σαβούρα όμως μπορεί μια χαρά να ξαναβρεί λόγο ύπαρξης: να μετατραπεί σε μοδάτο και χρηστικό αντικείμενο, αρκεί να σπαταλήσουμε λίγο χρόνο και φαντασία και να βάλουμε τα χεράκια μας να δουλέψουν. Ρίξτε μια ματιά στα παραδείγματα που ακολουθούν και πάρτε ιδέες που θα ζηλέψει και ο πιο ψαγμένος διακοσμητής.

1. Ποδήλατο-νεροχύτης: Ένα ποδήλατο αντίκα και μια σανίδα γίνονται το νέο «πόδι» του νιπτήρα. Τις πετσέτες τις τοποθετούμε στο καλάθι του.
2. Σκέιτμπορντ-παιδικό τραπέζι: Τα πιτσιρίκια λατρεύουν το σκέιτμπορντ, αλλά όλοι ξέρουμε πόσο εύκολα φθείρονται οι σανίδες. Αντί να τις πετάμε, τις κάνουμε τραπεζάκι του πικ-νικ για τους μικρούς καταστροφείς.
3. Σκάλα-βιβλιοθήκη: Η παλιά ξύλινη σκάλα σκαρφαλώνει στον τοίχο και φιλοξενεί τα βιβλία μας.

4. Κασέτα-πορτοφόλι: Παλιά φύλαγε μέσα της τα αγαπημένα μας τραγούδια. Τώρα μπορεί να κρατάει τα λεφτά μας.
5. Καρέκλες-κρεμάστρες: Παλιές καρέκλες κήπου ή βεράντας μεταμορφώνονται σε κρεμάστρες ή ράφια.
6. Βαλίτσα-πολυθρόνα: Μια vintage βαλίτσα χρειάζεται μόνο τέσσερα ξύλινα πόδια και δύο μαξιλάρια για να μεταλλαχτεί σε αναπαυτικό κάθισμα με άποψη.
7. Ρόδα ποδηλάτου-ρολόι: Άλλοι θα πλήρωναν μια μικρή περιουσία γι’ αυτό το ρολόι τοίχου που εσείς φτιάξατε σχεδόν με το τίποτα.
8. Γάντι-σκιουράκι: Αν είστε καλοί στη ραπτική, το παλιό μάλλινο γάντι σας γίνεται παιδικό παιχνίδι.
9. Τηλεόραση-ενυδρείο: Ακόμα και η καινούργια LCD θα ζηλέψει την τύχη της παλιάς συσκευής, που αντάλλαξε τα τούρκικα σίριαλ με μικρά ψαράκια.
10. Κρεμάστρες-παραβάν: Πολύχρωμες κρεμάστρες ενωμένες φτιάχνουν ένα διαχωριστικό χώρου.
11. Πιάνο-βιβλιοθήκη: Και στυλάτο και παίζετε και με τα πλήκτρα όσο ψάχνετε τα βιβλία.
12. 13. Μπουκάλια-πολυέλαιος: Γιατί να τα πετάξετε, και να μην τα κρεμάσετε με μικρά λαμπάκια στο εσωτερικό τους;
14. Κομπιούτερ-ταχυδρομικό κουτί: Έχετε γράμμα στον -παλιό- υπολογιστή σας.

εμφάνιση σχολίων