0
2
σχόλια
226
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Και η απάντηση μπορεί να δοθεί από την έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

DOC TV
15 Νοεμβρίου 2012
Με καμπάνια η ΧΑ προσφέρει «αμοιβή» σε όποιον «βρει» τους νεκρούς του Πολυτεχνείου! «Όχι στο παραμύθι του Πολυτεχνείου, όχι στους ψεύτικους νεκρούς» λέει το σχετικό φυλλάδιο που μοιράστηκε, το οποίο ουσιαστικά ταυτίζει τη «γενιά του Πολυτεχνείου» (που η ΧΑ κρίνει ως υπεύθυνη για τη «δυστυχία» μας), με τους εξεγερθέντες του Πολυτεχνείου. Στην πρώτη σελίδα μάλιστα υπάρχει και η φωτογραφία της Δαμανάκη.

Δεν είναι βέβαια καινούργια θέση αυτή της ΧΑ. O Μιχαλολιάκος τα έχει ξαναπεί στο παρελθόν για την «παραμύθα» των νεκρών από τα τανκς.

Τις όποιες εικασίες και στρεβλώσεις της ιστορίας σε σχέση με την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τους νεκρούς της προσπαθεί να λήξει έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών από το 2002. Σκοπός της είναι η επιστημονική τεκμηρίωση, αλλά και η κατάρτιση ενός επίσημου καταλόγου των νεκρών. Μάλιστα έχουν φτιάξει ένα σχεδιάγραμμα που καταγράφει τα γεγονότα.

Η έρευνα μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα, όμως υπάρχουν τα προσωρινά αποτελέσματα, τα οποία καταλήγουν σε μια λίστα 24 νεκρών που έχουν πλήρως τεκμηριωθεί.

Κι άλλες δύο λίστες: η μία περιλαμβάνει 16 ανώνυμα άτομα που προκύπτουν ως νεκροί από επίσημες και βάσιμες καταθέσεις, και άλλη μία που περιέχει 30 ονόματα, τα οποία εμφανίζονται στους καταλόγους από το ’74 μέχρι σήμερα, αλλά ακόμη δεν έχουν πλήρως τεκμηριωθεί. Η ουσία είναι ότι μιλάμε για 24 διαπιστωμένα θύματα, και άλλες 46 αμφιλεγόμενες περιπτώσεις.
 

εμφάνιση σχολίων