1
1
σχόλια
281
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ

Ένα διήμερο με το βρετανικό Documentary Filmmakers Group στην Αθήνα

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
19 Οκτωβρίου 2012
Τον τελευταίο καιρό τα ντοκιμαντέρ είναι πολύ της μόδας: όλοι θέλουν να γυρίσουν από ένα. Ένα διήμερο αφιερωμένο σε αυτό το δύσκολο, όσο και ενδιαφέρον, κινηματογραφικό είδος έρχεται στην Αθήνα. Απευθύνεται σε όσους σκέφτονται να πειραματιστούν με την κάμερά τους, όσο και σε επαγγελματίες του είδους που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά το Documentary Filmmakers Group, τον επίσημο φορέα ταινιών τεκμηρίωσης της Μεγάλης Βρετανίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και masterclass με την υπογραφή του ιδρυτή του DFG, Andy Glynne, ο οποίος θα μοιραστεί γνώσεις και εμπειρίες, ένα πιο εξειδικευμένο εργαστήριο με τον ίδιο, αλλά και δύο προβολές του ντοκιμαντέρ “Project Nim” στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας. Τα Masterclass γίνονται με τη συνεργασία του καλού μας Exile Room, στο χώρο του οποίου γίνονται δωρεάν προβολές για σινεφίλ όλο το χρόνο.

PROJECT NIM: Το ντοκιμαντέρ του βραβευμένου με Όσκαρ James Marsh παρακολουθεί την ιστορία του χιμπατζή Nim: υιοθετημένος από πλούσιους Νεοϋορκέζους χίπηδες, κατόπιν υπόδειξης φιλόδοξου δόκτορα εν έτη 1972, μεγάλωσε σαν άνθρωπος προκειμένου να αποδείξει ότι η σωστή ανατροφή ευνοεί την επικοινωνία μεταξύ των δύο ειδών. Από την παραδείσια βίλα που παραχώρησε τελικά η αμερικανική κυβέρνηση στο ανορθόδοξο αυτό πείραμα, μέχρι το εξώφυλλο του περιοδικού TIME κι από 'κει στο έλεος της φαρμακοβιομηχανίας, το "Project Nim" μπορεί να έχει πρωταγωνιστή ένα χιμπατζή, αλλά αφορά αποκλειστικά στους ανθρώπους. Το φιλμ έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ Sundance το 2011.

Info: 20-21 Οκτωβρίου, Documentary Masterclass & The Filmmaker’s Development Toolkit, Exile Room, Αθηνάς 12, 3ος όροφος. Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ.: 210.32.23.395, [email protected]. Στο masterclass η είσοδος είναι ελεύθερη, στο εργαστήριο το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ.


Info: “Project Nim”, Ταινιοθήκη της Ελλάδας, 20-21 Οκτωβρίου, Ιερά Οδός & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, ώρες προβολών 18:30-20:30-22:30, είσοδος €7
 

εμφάνιση σχολίων