Πολυγλωσσία, επικοινωνία, διαφορετικότητα στο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Balkans Beyond Borders. Δείτε την ταινία που κέρδισε εδώ
ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ
26 Σεπτεμβρίου 2012
Το πρώτο βραβείο κέρδισε η ταινία “Budapest Backwards” του Jeroen Sebrechts (Βέλγιο/Ουγγαρία), που σύμφωνα με την επιτροπή «απέδωσε με απλό και μοναδικό τρόπο το θέμα της διοργάνωσης και το πώς νιώθουν οι βαλκάνιοι τον έρωτα και το χωρισμό».
Το βραβείο κοινού δόθηκε στο “Beyond the river” του Sabir Kanaqi (Αλβανία), ενώ ειδική μνεία από την επιτροπή δόθηκε σε τρεις ταινίες: Το “A day of clear weather” των Odeta Cunaj και Alketa Ramaj (Αλβανία), το “RF” του Σταύρου Λιόκαλου (Ελλάδα) και το “Scrap Material” του Stefan Ivancic (Σερβία).
Το φεστιβάλ φιλοξενήθηκε στον πολυχώρο Tirana Ekspres με την υποστήριξη του European Fund for the Balkans. Τώρα είναι που τέτοιες εκδηλώσεις και δράσεις τις χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ.
εμφάνιση σχολίων