1
1
σχόλια
183
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ

Μια αμερικανίδα θεατρική συγγραφέας κι ένα έργο για την αθωότητα και την ενηλικίωση

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΚΑΣ
13 Σεπτεμβρίου 2012
Η Λέσλι Χέντλαντ έγινε γνωστή στην Αμερική ως θεατρική συγγραφέας, χάρη στη σειρά έργων που γράφει για τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα της Καθολικής εκκλησίας, έχοντας ολοκληρώσει τα έξι: Cinephilia (λαγνεία), Assistance (απληστία), Surfer Girl (νωθρότητα), Reverb (οργή), Accidental Blonde (φθόνος) και Bachelorette (λαιμαργία). Το τελευταίο είναι και η πρώτη της δουλειά στο σινεμά: το διασκεύασε, το σκηνοθέτησε και έκανε πρεμιέρα στο φετινό φεστιβάλ Sundance.

Το βράδυ πριν από το γάμο της σχολικής τους φίλης, Μπέκυ, τρεις φίλες συγκεντρώνονται για το παραδοσιακό «μπάτσελορ» πάρτι, κουβαλώντας τα θέλω τους και μια διάθεση να ξαναζήσουν τα αθώα χρόνια πριν από την αποφοίτησή τους. Αποτέλεσμα είναι να εκτροχιαστούν και αφού κοντέψουν να καταστρέψουν το γάμο, θα προσπαθήσουν να τον σώσουν.

Η Κίρστεν Ντανστ ξεδίνει μετά τη «Μελαγχολία» του Φον Τρίερ δείχνοντας ότι μπορεί να παίξει και κωμικούς ρόλους, ενώ το σενάριο σκιαγραφεί την τρικυμία στο μυαλό της μοντέρνας Θέλω-να-παίρνω-σε-όλα-Άλφα Γυναίκας που υπαγορεύεται από τη δυτική κοινωνία.

 

Info: «Οι Εργένισσες» (Bachelorette). Πρεμιέρα 13.09. Σκηνοθεσία: Λέσλι Χέντλαντ. Παίζουν: Κίρστεν Ντανστ, Ίσλα Φίσερ, Λίζι Κάπλαν, Τζέιμς Μάρσντεν. Διανομή: Seven Films.


 

εμφάνιση σχολίων